Toneelvereniging De Schakel speelt 'Acht vrouwen'.
Toneelvereniging De Schakel speelt 'Acht vrouwen'.

donderdag 6 december

Filosofisch Café

Koepelkerk/Mariakerk 14:00 uur

Jan Broenink houdt een inleiding over het thema 'Bestaat het recht op sterven?' aan de hand van diverse filosofen. Daarna is er gelegenheid tot discussie en vragen stellen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in levenskwesties. Inloop vanaf 13.30 uur en de entree is 6 euro.

Lezing

Majella Kapel 14:00 uur

Theoloog Leo van Leijsen geeft een lezing over de historische van christelijke tradities in het Midden-Oosten, die recentelijk onder grote druk kwam te staan en velen moesten vluchten naar het westen. Toegang 6 euro. Reserveren via www.cciv.nl.

Vestingborrel

Bar Bistro Naarden 17:00 uur

Vestingborrel voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden/'t Gooi.

Lezing

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 19:30 uur

Lezing over Leonardo da Vinci door Andrea Maddalena. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Lezing over Leonardo da Vinci

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 19:30 uur

De lezing 'De synthese van schoonheid en waarheid' over de kwaliteiten van Leonardo da Vinci door Andrea Maddalena. Entree is 15 euro. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

vrijdag 7 december

Themaochtend

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10:00 uur

Jan de Wit van de NVVE vertelt over de keuzemogelijkheden rondom het levenseinde. Ook worden de niet-reanimerenpenning en de Wet op de Behandelingsovereenkomst besproken. Notaris Dave Volmer gaat deze ochtend verder in op het levenstestament.

t Bussums GeheugenHuis

Wijkcentrum Uit Wijk 10:00 uur

Een ontmoetingsplek voor en door mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of mantelzorgers met geheugenspellen, creatieve activiteiten, gezellig koffie drinken en lunchen met elkaar. Meer informatie: elindhout@versawelzijn.nl.

Ontmoet buurtsportcoach

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 11:00 uur

Ontmoet de buurtsportcoach in de Bibliotheek in Bussum. Meer bewegen? Op zoek naar een leuke sportieve activiteit? De buurtsportcoaches geven advies over het beweegaanbod in de regio, een gezonde levensstijl en actief blijven meedoen.

Inloop

WOC Spieghelwijck 14:00 uur

Een gelegenheid om thee, koffie of een drankje te drinken en elkaar te amuseren met spelen zoals klaverjassen. Ook worden er onder andere truien en shawls gebreid voor de stichting Kinderen in Nood o.l.v. Janny de Jonge. Info. 035-6932318.

Kerst Instuif

WOC Spieghelwijck 14:30 uur

Een voorproefje voor de kerst met kerstspullen, zelfgemaakte erwtensoep, warme chocomel en glühwijn.

Collegium Vocale Gent

Grote Kerk Naarden 20:15 uur

Philippe Herreweghe keert na de succesvolle uitvoering van de Hohe Messe in 2016 terug naar zijn geliefde Grote Kerk Naarden. Op het programma staat de uitvoering van de madrigaalbundel Israelis Brünnlein van Schein.

zaterdag 8 december

Vrouwen in de kunst

WOC Bellefleur 10:30 uur

Een cursus kunstgeschiedenis van zes lessen die in het teken staat van zes intrigerende vrouwelijke kunstenaars. Zie voor meer informatie www.artemisomnibus.nl.

Repair Café Bussum

Denksport Centrum Bussum 10:00 uur

Kerstverlichting kaduuk? Gourmetsnoer gesmolten? Sieraad stuk? Feestjurk gescheurd? Geen zorgen! Fix het samen met de deskundige reparateurs in het laatste Repair Café van 2018. Kom langs met kapotte spulletjes. Weggooien? Mooi niet!

Amnesty International schrijfactie Write for Rights

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10:00 uur

Maandag 10 december is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Dit jaar schrijven we voor tien vrouwelijke activisten.

Murth Mossel 'Pauwer'

deMess Naarden 20:30 uur

Hij is weer terug, en helemaal opgeladen voor een nieuwe show! Nóg scherper en nóg grappiger! Slappe hap, daar houdt Murth Mossel niet van. Hij is genadeloos, scherp, ontwapenend, daagt je uit en gaat onverwachts de diepte in!

Acht vrouwen

Spant! 20:00 uur

Toneelvereniging De Schakel speelt 'Acht vrouwen'. Het belooft een vrolijke kerst te worden met de familie bij elkaar. Acht vrouwen, allemaal aan elkaar verbonden met één man. Deze man wordt 's ochtends in zijn bed gevonden met een dolk in zijn rug en een plas bloed om hem heen. Hulp inroepen kan niet, want het huisje is ingesneeuwd en de telefoon en de auto doen het niet.

zondag 9 december

Van wie is de natuur nou eigenlijk?

de Besant Hall 10:30 uur

Van wie is de natuur nou eigenlijk? Lezing door Matthijs Schouten.

Najaarsconcert Toonkunst Bussum

Wilhelmina Kerk 15:00 uur

Een programma met Russische muziek voor koor en orkest o.l.v. Yiorgo Moutsiaras. Toegang 17,50 euro incl. programmaboekje en consumptie in de pauze. Kaartjes via info@toonkunstbussum.nl. Meer informatie op www.toonkunstbussum.nl.

maandag 10 december

Adempauze, moment van bezinning

Koningskamer 20:30 uur

De bijeenkomst van Adempauze staat in het teken van vrede. Spreker Annegien Ochtman zal ingaan op vele aspecten van vrede, onder andere innerlijke vrede, vrede met jezelf en vrede in de wereld. De avond wordt muzikaal omlijst door Angelpact.

dinsdag 11 december

Kerstbijeenkomst

Wilhelmina Kerk 14:00 uur

De gezamenlijke bonden ASGM, KBO en PCOB organiseren weer de jaarlijkse kerstbijeenkomst tot 16.00 uur. De zaal is open om 13.45 uur.

woensdag 12 december

Spieghelcafé

Spieghelkerk 10:00 uur

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. Elke woensdag van 10.00-11.30 uur vrije toegang.

Museumbezoek

Station Naarden-Bussum 10:00 uur

Het uitstapje is naar de Hermitage in Amsterdam waar de tentoonstelling 'Classic Beauties - Kunstenaars, Italië en de schoon-heidsidealen van de 18e eeuw' te zien is. Wil je mee, bel dan voor informatie: Rita, 035-6945850 of Truus, 035-6920694.

Wandeltocht

WOC Bellefleur 13:00 uur

De duur van de wandelingen is circa 1,5 uur. Inlichtingen: Gré Poort: 035-6951686.

Technoclub voor jongens en meisjes

SCAN 13:30 uur

Techniekles voor jongens en meisjes van 9 t/m 12 jaar. Zagen, boren, hameren met hout, metaal en andere materialen. Tien lessen voor 24 euro. Informatie Jose de Groot: 035-6943262.

Amalia Dickens en Kerstmis

Majellakapel/zijzaal 13:30 uur

Pieter de Groot, Dickens Fellowship, vertelt over Dickens, zijn jeugd, de situatie in Londen van zijn tijd, de invloed daarvan op de thema's van zijn boeken. Muziek door kwartet Tamárido. Entree 7,50 euro inclusief kersttractaties. Opgeven via 035-6932318.

Tekenen

SCAN 15:15 uur

Bij de SCAN is er nog plek voor kinderen van 5 t/m 12 jaar die het leuk vinden om goed te leren tekenen. Je leert met verschillende materialen omgaan zoals houtskool, pastels en verf. Kosten 10 lessen voor 33 euro. Informatie via Jose de Groot, 035-6943262.

Fitstap trainingen

WOC Bellefleur 19:00 uur

Fitstap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met Fitstap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij staat een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. En daarbij gaan wij je helpen. Fitstap is er voor elke conditie. Stel je vraag aan FitStapcoach Tineke: 06-53315736 of kijk op www.fitstap.nl.

donderdag 13 december

Spreekuur Administratie voor Elkaar

SCAN 14:00 uur

Administratie voor Elkaar, wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

vrijdag 14 december

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10:00 uur

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Je wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

Creativiteitsgroep

SCAN 13:30 uur

Heb je zin om te plakken, knippen, verven? Dan zit je goed bij de creativiteitsgroep van de SCAN. Elke vrijdagmiddag worden er mooie knutselwerkjes gemaakt door jongens en meisjes van 4 t/m 7 jaar. Kosten per keer 2,40 euro. Informatie via Jose de Groot: 035-6943262.

Messiah - Nederlandse Händelvereniging

Grote Kerk Naarden 19:30 uur

Nederlandse Händelvereniging onder leiding van Boudewijn Jansen. Messiah, Georg Friedrich Händel. Solisten zijn Selma Harkink (sopraan), Cecile van de Sant (alt), Seil Kim (tenor) en Martijn Sanders (bas). Holland Symfonie Orkest

Rhythm of the Dance - The Christmas Show

Spant! 20:15 uur

Rhythm of the Dance komt langs met 'The Christmas Show'. Geen betere manier om tijdens de donkere dagen een beetje warm te worden dan Rhythm of the Dance in kerstsfeer. Vrolijk kerstfeest, of zoals de Ieren zeggen 'Nollaig Shona Duit'.

Noord Hollands Toneel

Theater in Zuyd 20:15 uur

Noord Hollands Toneel speelt de thriller 'Getuige à Charge' (Witness for the Prosecution) van Agatha Christie. Dit intrigerende stuk is te zien op 15, 21, 22 en 23 december en op 12, 18 en 19 januari. Reserveren via www.nhtoneel.nl.