Keurslager Oegema met zijn kwaliteits burgers.
Keurslager Oegema met zijn kwaliteits burgers. Foto: Bob Awick

Bussumse slager Martijn Oegema is de enige echte 'Hamburgerkoning van Nederland'

BUSSUM Het is alweer twee weken geleden dat slager Martijn Oegema werd uitgeroepen tot maker van de beste hamburger van 2018. Deze vakman verdient daardoor wel de titel Hamburgerkoning van Nederland.

De burgers vliegen de deur uit sinds hij de prijs in ontvangst mocht nemen. Hij merkt echt het verschil in zijn zaak aan de Koekoeklaan. "Voorheen verkochten we ongeveer 30 hamburgers per dag. Nadat ik de prijs heb gewonnen is dat aantal flink opgelopen. We verkopen er nu ongeveer 60 tot 100 per dag, dus het gaat echt als een gek", vertelt de Keurslager enthousiast.

Dat Keurslager Oegema de lekkerste hamburger van Nederland maakt, werd bekendgemaakt tijdens een landelijke wedstrijd van Verstegen Spices & Sauces.

Meest duurzaam

Slager Martijn Oegema deed mee aan de 'Meest duurzame hamburger van Nederland'. De hamburger van de Bussumse slager eindigde bij de beste drie en Oegema mocht vervolgens zijn hamburger klaarmaken voor de vakjury. De jury bleek unaniem en verkoos de hamburger van Keurslager Oegema als lekkerste en meest duurzame.

Trots

Oegema reageert zelf erg trots op de overwinning en nodigt klanten uit om de hamburger eens te komen proberen.