Hans en Tonny samen met de burgemeester.
Hans en Tonny samen met de burgemeester. Foto: Bob Awick

Briljanten huwelijk voor Hans en Tonny Blessing

BUSSUM Hans (89) en Tonny (88) Blessing-van Blaricum zijn 65 jaar getrouwd, een briljanten huwelijk. Burgemeester Han ter Heegde kwam langs om het echtpaar te feliciteren.

"Op verzoek van mijn vader had de burgemeester speciaal zijn ambtsketen omgedaan om zo samen op de foto te gaan", vertelt dochter Marion Nijhof. "Ze vonden het geweldig om de burgemeester te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Deze ontmoeting maakte de viering van het briljanten huwelijk extra mooi en bijzonder."
Hans en Tonny ontmoetten elkaar op Koninginnedag in Bussum en het was meteen liefde op het eerste gezicht. "En ze zijn nog steeds verliefd op elkaar en heel gelukkig samen. Het is voor ons, de kinderen, ook heel bijzonder dat we dit mogen meemaken en dat ze nog bij elkaar zijn."

Vier kinderen

Tonny is geborgen en getogen in Bussum. Hans is geboren in Amsterdam, op zijn vierde is hij verhuisd naar Bussum en daar zijn ze altijd blijven wonen. Het echtpaar heeft vier kinderen gekregen: drie dochters en een zoon. Inmiddels zijn er ook acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen, met een vijfde op komst. "We zijn met de familie uit eten geweest bij Proeflokaal Bregje om het te vieren. Mijn ouders zijn voor de wet 65 jaar getrouwd, maar dat vinden ze zelf niet. Ze zijn toen getrouwd omdat ze anders geen huis konden kopen. Ze zijn twee jaar later voor de kerk getrouwd en die datum hebben ze altijd vastgehouden en gevierd. Mijn ouders vinden dan ook dat ze nog maar 63 jaar getrouwd zijn. Dus wie weet geven we over twee jaar een groot feest."

Gezondheid

De gezondheid wordt wel iets minder voor het echtpaar. Bij Tonny laat het geheugen het afweten. Hans is fysiek nog redelijk goed, maar ook hij wordt wat warriger.