Afbeelding
Foto:

100 jaar Keizer Otto

Keizer Otto I was meer dan duizend jaar geleden degene die toestemming aan graaf Wichman gaf om Naerdincklant aan het klooster in Elten te schenken.

Keizer Otto was de naam van de Gymnastiekvereeniging die in op 25 september 1900 in Naarden werd opgericht en die nog steeds springlevend is. In 2000 werd het 100-jarig bestaan van de G&TV Keizer Otto luister bijgezet met een mooi boek: 'Het Eeuwige Keizerrijk tussen de Wallen…' Geen doorsnee herdenkingsboek van een club, maar een gedegen werk met veel historische gegevens, en uiteraard vele namen en afbeeldingen en grote groepsfoto's. Het laatste hoofdstuk is een collage vanaf 1978 met vermelding van de vele successen van leden en met foto's in kleur. Research en teksten waren van Frank Maartense en research en archief van Josephine
Moonen. De geschiedenis wordt chronologisch beschreven. 120 pagina's telt het softcover boek van A4-formaat.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 10. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.