Bloemen van de locoburgemeester.
Bloemen van de locoburgemeester. Foto: Bob Awick

Bos bloemen voor de 100-jarige Mientje van Kuyk bij feestje in restaurant Archibald Schimmelpenninck

BUSSUM Wilhelmina heet ze officieel, maar iedereen kent haar als Mientje van Kuyk-Evert. Zij mocht afgelopen donderdag maar liefst honderd kaarsjes uitblazen voor haar verjaardag. Een fantastische mijlpaal.

Voor deze toch wel heel bijzondere verjaardag was ook tijdens een gezellige lunch een kleine verrassing gepland. Mientje werd verrast door een bezoek van locoburgemeester Alexander Luijten. Hij kwam haar namens het gemeentebestuur feliciteren en maakte een gezellig praatje.
Reinier van Kuyk, zoon van de jarige job, vertelt hoe gezellig het was: "Alexander Luijten kwam binnen met een grote bos bloemen en ging gezellig met mijn moeder in gesprek."

'We dronken samen champagne en hebben geproost'

"Wat mijn moeder geweldig vond, was dat Alexander zo goed op de hoogte was van haar achtergrond. Ook hebben we met z'n allen een glas champagne gedronken en geproost op haar verjaardag." Mientje heeft haar verjaardag samen met haar kinderen gevierd. Vijf waren aanwezig, haar oudste en zesde kind zijn al overleden. Bij de verjaardag waren ook haar zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen aanwezig. Die kwamen zaterdag een cadeautje brengen. "Ze voelde zich echt jarig en heeft het allemaal zeer gewaardeerd." Reinier vertelt dat zijn moeder er nog heel goed uitziet voor haar leeftijd. "Je zou niet zeggen dat ze honderd is geworden. Het gaat goed met haar, maar ze heeft natuurlijk soms ook mindere dagen en dat mag als je al zo oud bent."