Wethoudersposten weer gevuld

GOOISE MEREN Gooise Meren heeft haar gemeentebestuur weer compleet: afgelopen week begon Nico Schimmel van Hart voor BNM als wethouder. De Bussumer volgt de opgestapte Marieke Munneke Smeets op.

Wethouder Nico Schimmel neemt een groot deel van de taken van Marieke Munneke Smeets over. Schimmel gaat over Verkeer en Vervoer, Parkeren en Volkshuisvesting en daarnaast over de projecten Scapino/Nieuwe Brink, Mariƫnburg, gebouw De Vonk en het Raadhuisplein, het plein voor het gemeentehuis waar heel wat staat te gebeuren. Daarmee heeft Schimmel de verantwoording over nagenoeg het hele Bussumse centrum. Niet geheel onverwacht verdwijnt het onderdeel Spoorse doorsnijdingen uit de wethoudersportefeuille van Schimmel. Dat is het onderwerp waarop voorganger Munneke Smeets haar ontslag moest nemen nadat de gemeenteraad haar wegstuurde met een motie van wantrouwen.
Ook de andere wethouders merken gevolgen van de komst van Schimmel: ze krijgen extra taken. Zo gaat Alexander Luijten (VVD) nu ook over Mobiliteit regionaal en Ov-concessie, Geert-Jan Hendriks (D66) over Leefbaarheid, Barbara Boudewijnse (GL) over Openbare Ruimte en Begraafplaatsen en Jan Franx (VVD) over Herinrichting stationsgebied oost, Spoorse doorsnijding en Spoorovergangen.

15