Geen middenmoot, maar medailles.
Geen middenmoot, maar medailles.

Podiumplaats op EK voor ropeskippers uit Naarden

NAARDEN Orginaliteit en creativiteit werden afgelopen zaterdag tijdens het EK ropeskipping voor showteams beloond met een derde plek en een bronzen medaille. Het team van turnvereniging Keizer Otto was nog nooit zo hoog geƫindigd.

Tessa van der Mark is nog steeds uitzinnig blij. "Normaal gesproken zitten we in de middenmoot." De punten van de technische jury plaatsten hen op een negende plek, maar door het cijfer van de performancejury schoten ze door naar de derde plek. Het tweede team van de club uit Naarden eindigde op een goede negende plek.

Choreografie sprong eruit

De choreografie, die voornamelijk uit de koker van teamleden Tessa en Sebastien kwam, viel duidelijk in de smaak bij de performancejury.

Tessa vertelt wat in het juryrapport stond: "We werden geprezen om het showelement, muziekgebruik, verhaallijn en creativiteit."

Zondag zijn de beide teams teruggekomen uit Bratislava (Slowakije) waar het EK werd gehouden.

Normaal gesproken zitten ze in de middenmoot, nu halen ze podiumplek

Veel tijd om te feesten hebben ze niet. Het individuele EK staat voor de deur en een aantal teamleden heeft haar zinnen gezet op een ticket naar Oostenrijk.

Tessa en haar teamleden hopen dat de sport in Nederland meer aandacht krijgt. "Het is leuk en je leert snel trucjes. Bovendien is het laagdrempelig: je hebt alleen een touw en goede schoenen nodig en je kunt het overal doen."

Wie eens kennis wil maken met ropeskipping kan hiervoor terecht bij Keizer Otto.