Het sinterklaasfeest ging verder in de Grote Kerk.
Het sinterklaasfeest ging verder in de Grote Kerk. Foto's: Bob Awick

Naarden loopt uit voor sint en piet

NAARDEN Een heerlijke, ouderwetse intocht in Naarden-Vesting afgelopen zaterdag. Grote complimenten weer voor de Stichting Burgerzin Naarden en de vele vrijwilligers die gezorgd hebben voor dit fantastische onthaal bij de Nieuwe Haven.

De fietsen konden dit jaar op drie locaties worden gestald: een goed concept, blijkt nu. Langs de kade was het lekker druk, maar met plek voor iedereen. Vele boten met daarop de pieten kwamen één voor één binnenvaren. Wethouder Alexander Luijten mocht Sinterklaas ontvangen. Hij verwelkomde hem bij de leukste intocht van Gooise Meren en daarna klom de goedheiligman op zijn paard om aan de rondrit door de Vesting te beginnen.
De muziekpieten, de kleine pony, de dansende pieten met kerstlichtjes in de kleding en handschoenen, de vaandeldrager van Nardinc, de swingende brandweerpiet, de meisjespiet die high fives uitdeelde en honderden kinderen die op z'n hardst 'Pepepernoten' riepen. De kinderen wisten bijna niet waar ze moesten kijken, zo veel gebeurde er om hen heen. En tussen al die vriendelijke vrienden uit Spanje reden ook de prachtig versierde karren van de basisscholen uit Naarden. Ze hadden er duidelijk allemaal weer veel werk aan gehad om een mooie wagen en bijpassende kleding te maken. Dit jaar hadden de wagens het thema 'Muziek'. Zo waren er karren met reggae-muziek, hiphoppers en disco. Nadat de hele route door de Vesting was voltooid, ging het feestje voor de liefhebbers nog door in de Grote Kerk.

De rondrit door de Vesting.
Sinterklaas is gesprek met de kinderen.