Toonkunst Bussum geeft concert in Wilhelminakerk.
Toonkunst Bussum geeft concert in Wilhelminakerk.

Toonkunst Bussum; van Russisch-orthodoxe liturgische muziek tot romantische klanken

BUSSUM Het koor en orkest van Toonkunst Bussum geven op zondag 9 december, onder leiding van dirigent Yiorgo Moutsiaras, een najaarsconcert in de Wilhelminakerk. Centraal staan de werken van zeven Russische meesters.

Het belooft een hele gevarieerde avond te worden. Denk aan een koor met orkest, koor a capella, blaaskwintet, strijkorkest en symfonieorkest. Verschillende stijlen, bezettingen en genres komen aan bod tijdens het concert. De organisatie laat weten wat het publiek kan verwachten: "Van Russisch-orthodoxe liturgische muziek en volksmuziek tot romantische en meer westers georiƫnteerde muziek."

Toonkunst heeft met de keuze voor Russische meesters geen eenvoudige taak op zich genomen. Zo moesten de zangers de klanken van het Russisch onder de knie zien te krijgen. Ook was het noodzakelijk de betekenis van de woorden te doorgronden. Wel wordt het laatste stuk, de cantate Johannes van Damascus, in het Duits gezongen.

Het concert begint om 15.00 uur. Een kaartje kost 17,50 euro, inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis mee en voor jongeren van twaalf tot achttien kost een kaartje 5 euro. Kaarten te bestellen via info@toonkunstbussum.nl of bel met Wil Senden: 035-623 53 09.