Afbeelding

Kyra Andriese

Zelfstandig ondernemer, 47 jaar, woont in Bussum

Waar ben je druk mee?
"Met de organisatie van Bussum op IJs. Dit jaar zit ik in het communicatieteam."

Wat vind je het leukste onderdeel van Bussum op IJs?
"In de eerste plaats is het natuurlijk het leukst dat de kinderen lekker op het ijs kunnen schaatsen en een fijne tijd hebben. Bussum op IJs verbindt het dorp. Het is een centrale plek waar je mensen kunt ontmoeten en plezier hebt met elkaar."

Goed gesprek?
"Met Leonardo da Vinci. Hij was onder andere schilder, beeldhouwer, architect, uitvinder en componist. Ik zou vooral nieuwsgierig zijn naar zijn gedachten en de manier waarop hij al zijn talenten heeft kunnen benutten."

Naar welke muziek luister je graag?
"Bij ons thuis speelt bijna iedereen wel een instrument. Er staan een piano, djembé, ballofoon en gitaren. Daarop worden verschillende muziekstijlen gespeeld. Pianomuziek van Michiel Borstlap, 'Levantine' is mijn favoriete nummer, maar ik luister ook naar rocknummers van Creed en Alter Bridge. Maar naar Pachelbel – Canon in D major luister ik ook graag."

Wat kijk je graag?
Scandinavische thrillers op Netflix zoals 'The Bridge' of 'Midnight Sun'."

Welk boek lees je?
"Mythos' van Stephen Fry."

Waar droom je nog van?
"Met mijn gezin een mooie reis maken."

Een ideale vrije dag?
"Dan begin ik de dag met een bootcamp in het bos bij Crailo en fiets ik daarna over de hei naar Heidezicht om daar met een vriendin te lunchen. 's Middags bezoek ik een museum en 's avonds ga ik met de open haard aan lekker chillen met mijn gezin."