Een uitgelezen boek

Cornelis Kraijenhoff 1758-1840

Een loopbaan onder vijf regeervormen. Auteur: Wilfried Uitterhoeve. Dit boek was zijn proefschrift. Kraijenhoff is in deze regio vooral bekend geworden vanwege de Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam.

Maar het was een universeel genie: medicus, natuurkundige, waterstaatkundige, topograaf, militair ingenieur, minister van Oorlog. Bovendien werkte hij met ieder regiem samen op hoge posten, zonder dat je nu de indruk krijgt dat hij een opportunist was. Hij was sterk gericht op het bereiken van praktische doelen. Ook wilde hij als patriot Nederland moderniseren. Hij steunde koning Lodewijk Napoleon, bevrijdde een paar jaar later in 1814 de vesting Naarden en verjoeg de Fransen en werd weer een paar jaar later de steun en toeverlaat van koning Willem I. Een boeiend, maar toch een mysterieus figuur. De mooie paperback telt 471 pagina's en 90 illustratie in de tekst. Uitgeverij Vantilt. Derde druk 2012. Als nieuw!

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 20. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.