De sint slaapt met zijn Pieten in het Muiderslot.
De sint slaapt met zijn Pieten in het Muiderslot.

Muiderslot is dit weekend het kasteel van Sinterklaas

MUIDEN Het is een goed bewaard geheim dat Sinterklaas, als hij in Nederland is, één weekend op kasteel het Muiderslot logeert, samen met zijn Pieten. De goedheiligman ontvangt dan graag de kinderen en hun ouders op zijn kasteel met een persoonlijke groet.

De deuren van het kasteel van Sinterklaas staan op zaterdag 24 en zondag 25 november open. Volg de route en kom tot vlak onder het dak, het magische dak waarop in de nachtelijke uren van alles gebeurt.

De dakpiet praat je bij over de wonderlijke routes en avonturen over de daken en dan begint de tocht omlaag door het kasteel. Langs een echt oefendak - waar kinderen door de schoorsteen kunnen om hun pietendiploma te halen - door de postkamer, het pakjesdepot en ja, zelfs door de slaapkamer van Sinterklaas.

Pieten rennen rond want de pakjes moeten ingepakt worden

Ondertussen is het een drukte van belang: de Pieten rennen rond, want de pakjes moeten ingepakt worden, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Tussen de bedrijven door maakt de goedheiligman graag even tijd om alle kinderen te ontvangen in de Ridderzaal van het Muiderslot. Uiteraard staan de schimmel van Sinterklaas en de circuspieten op het slotplein, kortom, een echt sinterklaasfeestje.

Tickets kopen

Bezoekers kunnen via www.muiderslot.nl e-tickets kopen voor een tijdsblok. De entree is tijdens dat tijdsblok, daarna mag iedereen blijven tot sluitingstijd.

Dit weekend is kasteel het Muiderslot van 12.00 tot 17.00 uur geopend.