Sinterklaas komt zondag in Bussum

BUSSUM Sinterklaas komt zondag 18 november naar Bussum, samen met zijn Pieten. De formule voor het feest blijft zoals voorgaande jaren.

De Stichting Sinterklaasintocht Bussum begint vanaf 12.30 uur met het voorprogramma op het Wilhelminaplein. Entertainer Paul Passchier is hierbij aanwezig om te zingen met de kinderen en ook het kinderkoor van de Gooische Muziekschool en dansers van Dansschool Van Harten treden op. De Pietenband van ViJoS begeleidt Sinterklaas naar het podium waar wethouder Jan Franx hem zal ontvangen.

Om 14.30 uur begint de rondrit door het dorp. Rond 15.00 uur is de sint dan weer op het podium bij de Hema op het Julianaplein. Ook daar zijn optredens en muziek en kunnen kinderen Sinterklaas de hand schudden. De winkels zijn zondag ook geopend.


Meepraten parkeerterrein gemeentehuis

BUSSUM Bewoners mogen meepraten over wat er moet gaan gebeuren met de grond rondom het gemeentehuis, zoals de grote parkeerplaats. Er loopt nog een week een enquête.

De omgeving rondom het gemeentehuis en met name het plein moet volgens de gemeente 'klantvriendelijk en uitnodigend zijn' en bovenal 'fraai ingericht en multifunctioneel te gebruiken'.

De metamorfose moet echter wel volgens een paar zeer bepalende uitgangspunten: het versterken van het groen, het behoud van de parkeercapaciteit, mogelijkheid voor een kermis of ijsbaan en behoud van het carillon.

Meedoen aan de enquête kan op www.gemeentehuispleingooisemeren.nl.