Gas geven of remmen op stuk A1 bij Gooise Meren

GOOISE MEREN Wat gaat het worden: extra gas geven of juist gas terugnemen op de snelweg A1 langs Gooise Meren. Er gaan stemmen op om de maximumsnelheid tussen Amsterdam en het Gooi te verhogen naar 130 km/uur, maar de gemeenteraad van Gooise Meren ziet dat niet zo zitten.

Sterker nog: de raad nam eerder deze week een voorstel aan om te onderzoeken en ervoor te pleiten of de maximumsnelheid op de snelweg juist omlaag kan op een deel: het stukje tussen Naarden-West en Naarden-Bussum zou van 120 km/uur naar 100 km/uur moeten gaan.
De reden: dat is beter voor de verkeersveiligheid en voor het milieu.

Verhogen

De VVD in de Tweede Kamer komt met het plan om de maximumsnelheid op het traject juist te verhogen. De VVD meent dat dat kan. De Kamer moet nog over het voorstel stemmen.

Als de twee voorstellen het halen zou het kunnen dat je straks over een groot deel van de snelweg 130 km/uur mag rijden en je langs Naarden flink moet remmen, terwijl je nu juist wat gas bij geeft.


Voskuil wil voor de PvdA meedoen in provincie

GOOISE MEREN Lars Voskuil hoopt komend voorjaar wederom verkozen te worden voor Provinciale Staten. Het Naarder ex-raadslid staat op de tweede plaats van de kieslijst voor de PvdA.

Voskuil bezet momenteel al een Statenzetel voor de PvdA, maar stond niet eerder zo hoog op de kieslijst.

Grote eer

Voskuil noemt het een grote eer om verkiesbaar op een lijst te mogen staan en zich te mogen bemoeien met alles wat inwoners raakt. "Er staat ook in de provincie veel te gebeuren de komende jaren, wat grote invloed heeft op onze lokale samenleving. En lokaal moet er veel gebeuren waar de provincie een rol bij kan en soms moet spelen. Zelfs in Gooise Meren", aldus Voskuil.
De Provinciale Statenverkiezingen worden gehouden op 20 maart 2019.