Sharon en Edith doen mee aan het weekend.
Sharon en Edith doen mee aan het weekend. Foto: Bob Awick

Dit weekend Landelijk Atelierweekend

GOOISE MEREN Het Landelijk Atelierweekend staat weer voor de deur. Op zaterdag en zondag doen zo'n zes kunstenaars uit de gemeente mee. Ze geven het publiek zo een uniek kijkje in hun atelier. De gemeente telt een flink aantal kunstenaars, een handjevol heeft zich maar aangemeld voor dit landelijke evenement.

Behalve dat de bezoekers meer te weten kunnen komen over de kunstenaar zelf worden er ook extra activiteiten georganiseerd zoals workshops en presentaties. In Bussum hebben zich tot nu toe vijf kunstenaars aangemeld, waaronder Aletta Engelhard - Inner Art Sense en Marjan Derksen. De eerste maakt schilderen en beelden in brons, bij Derksen zijn schilderijen te bewonderen die een spanningsveld tussen liefde en pijn laten zien. Ook Atelier Marjan Dunselman en kunstenaar Pietra Piet, beiden met een atelier in Bussum, doen mee.

Samenwerking kunstenaars

In Muiden doet, volgens de officiƫle lijst met deelnemers, alleen BETO Arts mee met dit landelijke event. Deze kunstenaar maakt collages, kleurenhoutsneden, linoleumsneden en handgedrukte grafiekboeken. Bij zilverkunstenaar Sharon Manassen uit Bussum is ook werk van de Hilversumse Edith van Eijden te zien. De kunstenaars werken al een tijdje samen en zullen tijdens het Landelijk Atelierweekend ook hun samenwerking met de illustere naam 'Jatse' te lanceren. De naam is een speelse verwijzing naar het op creatieve wijze jatten van elkaars kennis en techniek.
Manassen: "Het was een experiment om het zilver waar ik mee werk te combineren met het keramiek van Edith." Het experiment is in ieder geval geslaagd genoeg om het te laten zien aan het publiek.

Meer informatie is te vinden op www.landelijkatelierweekend.nl. De meeste ateliers zijn op beide dagen geopend.