Burgemeester Han ter Heegde gaf de onderscheiding aan vrijwilligster Trees van de Ven voor haar jarenlange inzet voor het Filmhuis.
Burgemeester Han ter Heegde gaf de onderscheiding aan vrijwilligster Trees van de Ven voor haar jarenlange inzet voor het Filmhuis. Foto: Bob awick

Lintje voor Trees van de Ven

BUSSUM Op de dag dat Filmhuis Bussum officieel veertig jaar bestond, vorige week donderdag, ontving de 69-jarige Trees van de Ven een koninklijke onderscheiding van burgemeester Han ter Heegde.

Trees is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en was ontroerd en overdonderd toen ze werd geridderd door de burgemeester. De Bussumse kreeg de onderscheiding voor haar inzet voor het Filmhuis.
Al 35 jaar is ze als vrijwilliger actief. Ze begon haar vrijwilligerswerk bij het Filmhuis in 1984 en hield en houdt zich bezig met uiteenlopende taken, binnen en buiten het bestuur. Trees hielp onder meer mee met het organiseren van de filmfestivals, deed de coördinatie van de kassa en verzorgde de administratie van de donateurs. Momenteel is ze nog lid van het team Personeel en Organisatie. Ze onderhoudt in die functie nauw contact met de 150 vrijwilligers van het Filmhuis.
"De onderscheiding was voor mij een grote verrassing en het heeft mij enorm geraakt dat het team van het Filmhuis dit voor mij gedaan heeft", aldus Trees. "Iedereen van het Filmhuis heeft het ook goed geheim kunnen houden." Trees vertelt dat ze met veel plezier werkt in het Filmhuis. "Films zijn echt mijn ding en ook het samenwerken met het team en de andere vrijwilligers."
"We zijn ongelofelijk trots op Trees", laat directrice Janine Beulink van het Filmhuis weten. "Het lintje is dan ook meer dan verdiend."