Vrijwilligers gezocht

Taalmaatjes gezocht voor een wekelijkse taalontmoeting met een anderstalige bij jou in de buurt.

Archeologica Naerdincklant is een archeologisch tijdschrift voor Gooi en omstreken en zoekt een redacteur. Kennis van archeologie is gewenst.

De Algemene Seniorenvereniging Gooise Meren zoekt een nieuwe voorzitter die samenwerkt met de andere bestuursleden.

Wandelvrijwilligers gezocht voor de wandelclub van Amaris Florisberg. U begeleidt een bewoner in een rolstoel of loopt samen met iemand.

www.versavc.nl of 035-6938525


70-plussers kunnen meedoen aan Fitheidstest

NAARDEN Al je een 70-plusser bent dan kun je jouw fitheid laten testen op donderdag 22 november van 14.00 tot 16.00 uur in De Veste aan de Koningin Wilhelminalaan.

De wijkverpleegkundigen, fysiotherapeut en buurtsportcoach staan klaar om de Fitheidstest uit te voeren. Deze test geeft een indicatie van de fitheid en gezondheid op een aantal specifieke onderdelen zoals balans, conditie, lenigheid en (knijp)kracht. Verder kunnen ook de bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol worden bepaald. Per onderdeel is er een score die inzicht geeft in de fitheid die aangepast zijn aan onder andere leeftijd en lengte.
De test is voor iedereen geschikt. Of je een enthousiaste sporter bent, iemand die al jarenlang niet heeft gesport of weinig heeft bewogen. Indien je niet kunt lopen zijn er alternatieven voor de looptest. Geef dit aan bij aanmelding. Ook kun je een beweegadvies krijgen en informatie over sport- en beweegaanbod in de buurt, Deze Fitheidstest wordt aangeboden vanuit het project Het Gooi Leeft. Deelname aan de Fitheidstest is kosteloos. Vooraf aanmelden door een mail te sturen naar e.denhoed@amaris.nl of dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 en 15.30 uur bellen met 085-0213583. Opgeven kan uiterlijk tot 13 november. Als je vragen hebt of meer wilt weten over de Fitheidstest, neem dan contact op met Dionne van de Most, fysiotherapeut, 06-381 31 068 op maandag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.