Vier jaar geëist tegen Martijn R.

BUSSUM Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, geëist tegen een oud-medewerker van kinderdagverblijf 't Mouwtje in Bussum. Hij zou in de eerste helft van de jaren negentig ontucht hebben gepleegd met het toen minderjarige dochtertje van kennissen.

De man was enige tijd werkzaam als pedagogisch medewerker in Bussum. Tijdens het strafrechtelijk onderzoek bleek dat er geen link was tussen het werk van de man bij de kinderopvang in Bussum en enige strafbare feiten.
De 50-jarige man werd door het OM verdacht van het bezit en het verspreiden van ruim 1700 digitale filmpjes en afbeeldingen in de periode 2014 tot 2017, waarop kinderporno te zien is.
Behalve de gevangenisstraf vroeg de officier om een aantal voorwaarden, gezien zijn pedofiele stoornis met narcistische en antisociale trekken. De voorwaarden behelzen toezicht door de reclassering, een langdurige intensieve behandeling, controle op gegevensdragers in verband met chatcontacten en een verbod op het werken met kinderen of het uitvoeren van hobby's waarin hij in contact komt met kinderen.