Werk Vlietlaan veel later dan gepland

BUSSUM De grote opknapbeurt van de Vlietlaan gaat later van start dan eerder gepland. Het plan was om het werk deze zomer op te pakken, nu gaat het pas in 2020 gebeuren.

De vertraging komt door het werk aan het spoor door Bussum dat binnenkort gaat beginnen. Dat werk heeft veel gevolgen voor de straten rondom het spoor, omdat onder meer bouwmaterialen over de weg vervoerd moeten worden. Als ondertussen de Vlietlaan wordt afgesloten, zorgt dat voor problemen.

Vlietlaan wordt groener

Vast staat dat de Vlietlaan straks vooral veel groener gaat worden, een beetje zoals vroeger. Voordat de opknapbeurt van start gaat, wordt er nog ondergronds aan het riool gewerkt.


Park 't Mouwtje moet monument worden

BUSSUM Park 't Mouwtje zou een monument moeten worden. Met dat voorstel komen GDP, CDA en 50PLUS.

Het beeldbepalende 'stadspark' heeft momenteel geen beschermde status. En dat zou wel moeten, zo menen de raadsleden. Ze noemen het een cultuurhistorisch monument. Een monumentenstatus zou ervoor moeten zorgen dat het parkje behouden en beschermd wordt, zonder dat er zoals de laatste jaren wel eens gebeurde stukken van onttrokken worden. Daarnaast moet een monumentenstatus zorgen voor beter beheer en onderhoud.

De gemeenteraad stemt woensdag over het voorstel. Welke monumentenstatus 't Mouwtje zou moeten krijgen, een gemeentelijk monument of een rijksmonument, moet dan nog worden bepaald.


Geen stroom

BUSSUM Grote delen van Bussum, Naarden en Huizen hebben zaterdagochtend last gehad van een grote stroomstoring.

De stroom viel uit door een uitgevallen verdeelstation van hoogspanning rond Almere. Pas rond de middag hadden alle huishoudens weer stroom.