'Ik betreur de ophef' met cabaretier Patrick Nederkoorn.
'Ik betreur de ophef' met cabaretier Patrick Nederkoorn.

donderdag 1 november

Filosofisch Café

Koepelkerk of Mariakerk 14.00 uur

Filosofisch Café: 'Hoe leren we kiezen en grenzen stellen?' Entree is 6 euro.

Vestingborrel

Bar Bistro Naarden 17:00 uur

Vestingborrel voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden/'t Gooi.

Hoe stoppen we armoede in Gooise Meren?

Witte Kerk 21:00 uur

Hoe stoppen we armoede in Gooise Meren? Tweede Kamerlid Rene Peters gaat in debat met inwoners. Iedereen is welkom. Toegang is gratis.

'Ik betreur de ophef'

deMess Naarden 20:30 uur

'Ik betreur de ophef' is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens met Patrick Nederkoorn. "Nederkoorn laat zien dat hij een cabaretier is om rekening mee te gaan houden", schreef NRC.

Pieter Waterdrinker

Spieghelkerk 20:00 uur

De energieke schrijver Pieter Waterdrinker komt bij ons in Bussum afgewisseld met vioolmuziek. Hij bezorgt een mooie avond met zijn boeken 'La Poubelle' en 'Tsjaikovskistraat 40'. Bij De Wereld Draait Door maakte Waterdrinker veel indruk.

vrijdag 2 november

Duitse poëzie en kunst rond de Eerste Wereldoorlog

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10:00 uur

Duitse poëzie en kunst rond de Eerste Wereldoorlog met een powerpointpresentatie over de culturele wereld uit de twintiger jaren. Opgeven kan via www.vagev.nl.

Creativiteitsgroep

SCAN 13:30 uur

Heb je zin om te plakken, knippen, verven? Voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. De kosten zijn 2,40 euro. Info: José de Groot, 035-694 32 62.

Schrijven over je leven

Vivium De Antonius Hof 14:00 uur

In een mix van intuïtief en autobiografisch schrijven wordt tijdens de bijeenkomst geschreven over belevenissen uit je leven. Prijs: 50 euro. Info: Lia de Boer www.schrijveninhetgooi.nl of info@schrijveninhetgooi.nl.

zaterdag 3 november

Informatieochtend

Hotel Jan Tabak 10:00 uur

Jaarlijkse informatieochtend van de Oude Begraafplaats van Naarden. Het programma 'Werk in uitvoering' gaat over restauratieprojecten op de begraafplaats. De toegang is gratis.

Open dag Zorgeloos wonen

Vivium De Gooise Warande 10:00 uur

De deuren staan open van De Gooise Warande en Godelinde in Bussum.

Het praathuis: Met en onder elkaar

WOC Spieghelwijck 15:00 uur

Het Sieghelwijck Praathuis, vrije inloop voor een praatje en een drankje.

zondag 4 november

Rondleiding in Comenius Mausoleum

Comenius Museum 15:00 uur

Gratis rondleiding in het Comenius Mausoleum. Entree 6 euro inclusief rondleiding. Aanmelden: info@comeniusmuseum.nl / 035-6943045.

Concert Mozart & Haydn

Remonstranten Naarden-Bussum 15:30 uur

Koor in 't Gooi zingt o.a. Mozarts Missa Brevis in Bes (KV 275) en Der Sturm van Haydn. Solisten zijn Rebecca en Rivkah Blom (sopraan, mezzosopraan), Milan Faas (tenor), Fons Meijer (bas), David Schlaffke (piano). Info: www.koorintgooi.

Zielsveel

Grote Kerk Naarden 16:00 uur

Zielsveel is een geliefdenvesper voor wie een dierbare moet missen. Het Requiem van John Rutter wordt uitgevoerd door Choral Voices uit Groningen en instrumentaal ensemble Collegium Delft onder algehele leiding van Daniel Rouwkema.

maandag 5 november

De Oudheid in een maand

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 19:30 uur

'Oudheid' is in feite niets meer of minder dan de naam die we geven aan de eerste helft van de menselijke geschiedenis, ofwel ruwweg de periode tussen 3000 v.Chr. tot 650 n.Chr.

dinsdag 6 november

Met Mifi heb je altijd internet!

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Naarden 10:00 uur

Een Mifi is een apparaatje waarmee je je eigen wifi maakt. Met Mifi heb je altijd internet, ook onderweg en op vakantie. SeniorWeb geeft uitleg over dit handige apparaatje. Voor deze bijeenkomst opgeven op www.vagev.nl.

Basistraining Vrijwilligerswerk

Versa Vrijwilligerscentrale 14:00 uur

Een training voor beginnende vrijwilligers met aandacht voor randvoorwaarden in het vrijwilligerswerk, eigen kerntalenten, communicatievaardigheden en stellen van grenzen. Opgeven via www.vagev.nl.

Sieradengroep

SCAN 15:30 uur

Vind je armband, ketting en oorbellen leuk? Dan is sieraden maken iets voor jou! Voor kinderen tussen de zeven en dertien jaar. Kosten 2,40 euro. Info: José de Grootm 035-694 32 62.

Verhalen van reislustige vrouwen

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 19:30 uur

Verhalen van reislustige vrouwen door de eeuwen heen. Een lezing van Frieda van Essen. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

woensdag 7 november

Oosterse filosofie

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10:00 uur

Kennismaking met de oosterse filosofie. Boeddha, Confucius, Lao tse en de Bhagavad Gita. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Technoclub

SCAN 13:30 uur

Techniekles voor jongens en meisjes van negen tot en met twaalf jaar met zagen, boren, hameren met hout, metaal en andere materialen. Info: José de Groot: 035-694 32 62.

Blauw en wit, een gouden combinatie

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 14:00 uur

Lezing over Delfts blauw. Ook eigen voorbeelden kun je meenemen. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Tekenen

SCAN 15:15 uur

Bij de Scan is er nog plek voor kinderen van vijf tot dertien jaar die het leuk vinden om goed te leren tekenen. Je leert met verschillende materialen omgaan zoals houtskool, pastels en verf. Info: José de Groot, 035-694 32 62.

Haiku

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 19:30 uur

Workshop 'Haiku', het maken van korte gedichten met regels van 5 en 7 lettergrepen, verlevendigd met een tekening of schildering. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

donderdag 8 november

Christendom en genetica

Witte Kerk Naarden 20:00 uur

De maakbaarheid van de voortplanting: christendom en reproductieve genetica door Wybo Dondorp. Toegang is 6 euro.

Jamsessie met diner

Fier 18:30 uur

Gezellige jamsessie met de mogelijkheid om aan te schuiven bij een driegangendiner. Kaarten (diner) zijn tot en met 5 november te reserveren voor 32,50 euro via www.fierbussum.nl of 035-69167788. Vanaf 21.00 uur kun je gratis de jamsessie bijwonen.

vrijdag 9 november

Natuurfotografie

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10:30 uur

Natuurfotografie met lezing voor gebruikers van digitale camera's. Aandacht voor fotografie van landschap, bloemen en dieren. Aanmelden via www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Muziek in Huis

Amaris de Veste 19:30 uur

Swingend jazzoptreden van Trio The Society met saxofonist Ben van den Dungen, contrabassist Stevan Zwanink en gitarist Vincent Koning. Toegang is 5 euro.

zaterdag 10 november

Herdenkingsmiddag 2018

Tussen de Bomen 16:00 uur

Alma Uitvaartzorg organiseert wederom een herdenkingsmiddag voor alle mensen die het fijn vinden om in alle rust stil te kunnen staan bij het overlijden van hun dierbare.

dinsdag 13 november

Spieghelcafé

Spieghelkerk 10.00 uur

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. Elke woensdag van 10.00-11.30 uur vrije toegang.

Oefengroep Nederlandse Taal

Buurtcentrum Uit-Wijk 10.00 uur

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Iedereen is welkom. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-27025703 of Elindhout@versawelzijn.nl.

woensdag 14 november

Wandeltochten

WOC Bellefleur 13.00 uur

De duur van de wandelingen bedraagt circa 1,5 uur. Geen kosten. Inlichtingen: Gré Poort: 035-695 16 86. Informatie op wwww.wocbellefleur.nl.

Museumbezoek

Station Naarden-Bussum 10.00 uur

We gaan deze keer naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar is nu te zien: Cool Japan en andere tentoonstellingen, maar ook de vaste collectie is de moeite van het bekijken waard. Informatie bij Truus 035-692 06 94 of Rita 035-694 58 50.

Technoclub

SCAN 13.30 uur

Techniekles voor jongens en meisjes van negen tot en met twaalf jaar. We gaan zagen, boren, hameren. We werken met hout, metaal en andere materialen. Info: José de Groot, 035-694 32 62.

Tekenen

SCAN 15.15 uur

Bij de Scan is er nog plek voor kinderen van vijf tot en met twaalf jaar die het leuk vinden om goed te leren tekenen. Je leert met verschillende materialen omgaan b.v. houtskool, pastels en verf. Kosten 10 lessen € 33,-. Info: José de Groot, 035-6943262

FitStap trainingen Gooise Meren

WOC Bellefleur 19.00 uur

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor elke conditie.