Gemeente geeft 32.000 euro uit aan Duizendknoop

GOOISE MEREN Het gevecht tegen de woekerplant de Japanse duizendknoop zorgt niet alleen voor veel meer werk voor de gemeente, maar kost bovenal ook steeds meer geld. De kosten voor bestrijding komen uit op 32.000 euro.

De woekerplant verspreidt zich steeds verder en zorgt ervoor dat andere planten verdrukt worden. De bestrijding van de Japanse duizendknoop is erg lastig en kostbaar. De gemeente verwacht dat dat bedrag de komende jaren structureel besteed zal moeten worden aan de bestrijding van de plant. Het bedrag kan zelfs nog oplopen.
De Japanse duizendknoop is niet de enige 'invasieve exoot' waar de gemeente last van heeft. Ook de eikenprocessierups zorgt voor overlast en datzelfde geldt voor de reuzenberenklauw. Voor zowel de rups als de berenklauw heeft de gemeente nu al 4.500 euro besteed ter bestrijding.


Meubilair Emmaschool naar Hongarije

BUSSUM De tafeltjes en stoeltjes van de Emmaschool krijgen een nieuw leven in Hongarije. De Bussumse Stichting Kinderen in Nood heeft aangekondigd de 175 tafels en stoelen op te halen en op transport te zetten.

In Hongarije zijn de scholen erg blij met het gebruikte materiaal van Nederlandse scholen. Het transport staat gepland voor woensdag 7 november. Het wordt een extra speciale vracht, omdat het voor de 200ste keer is dat deze stichting een transport organiseert.


Trap Veerplein opgeknapt

BUSSUM De trap op het Veerplein staat een opknapbeurt te wachten. De treden, die schuin tegenover de McDonald's op het pleintje liggen, worden vanaf maandag 5 november aangepakt.

Het werk duurt twee weken. De winkels zijn tijdens het werk gewoon bereikbaar. De trap wordt met hekken afgezet. De opknapbeurt is een tijdelijke maatregel. Het Veerplein en de Veerstraat worden nog als geheel aangepakt.