Van Meerten en Sanderse kunnen opnieuw collega's worden, maar dan in Haarlem.
Van Meerten en Sanderse kunnen opnieuw collega's worden, maar dan in Haarlem. Foto: Bob Awick

Oud-wethouders willen naar provincie

GOOISE MEREN Zowel oud-wethouder Miriam van Meerten (VVD) als Marleen Sanderse (CDA) doet een gooi naar een Provinciale Staten-zetel. De dames staan hoog op de lijsten en maken daarmee een goede kans daadwerkelijk een zetel in te nemen.

Beide dames uit Naarden waren tot afgelopen maart nog wethouder van Gooise Meren, maart droegen na de verkiezingen het stokje over.

VVD

Van Meerten gaf aan dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en wilde meer tijd aan haar gezin besteden. Bij de laatste verkiezingen werd ze met voorkeurstemmen nog wel gekozen als gemeenteraadslid, maar ze stond haar zetel af.

De VVD-politicus staat tweede op de kieslijst. Van Meerten is de enige politicus uit Gooise Meren die op de kieslijst van de VVD staat.

CDA

Van Meerten staat bij de VVD op 2, Sanders bij het CDA op plek 5

Sanderse staat op de vijfde plek bij het CDA. Het CDA Gooise Meren is trots op de kandidatuur. Voorzitter Dirk Jan Methorst: "Met deze plek heeft het CDA Gooi en Vechtstreek grote kans op vertegenwoordiging in de Staten en daar ben ik erg blij mee."

Verkiezingen

De leden van de Provinciale Staten worden tegelijkertijd met die van de waterschappen gekozen. Provinciale Statenverkiezingen vinden eenmaal in de vier jaar plaats.

Deze verkiezingen vinden plaats op woensdag 20 maart 2019.