Aanhoudend droog, zonnige perioden, minder warm

Restanten van tropische orkanen hebben een omvangrijk lagedrukgebied boven Zuidwest-Europa gevormd. De stroming bleef daardoor zuid tot zuidoost en het warme weer kon langer aanhouden. Omdat zich nu boven het Noordzeegebied een nieuwe hogedrukzone gaat vormen, wordt de stroming noord tot noordoost. Het wordt dan minder warm, maar het blijft droog.

Donderdag en vrijdag

Na een lange reeks van 8 dagen met een maximum boven 20 graden breidt bewolking van een zwak koufront zich in de nacht naar donderdag over onze omgeving uit. Overdag zijn er wolkenvelden en schijnt de zon nu en dan. Het blijft droog. Het wordt 17 graden. Vrijdag schijnt de zon wat vaker. Bij een matige noordoostenwind is het met 15 graden tamelijk fris.

Het weekeinde

In het weekeinde wordt het weerbeeld bepaald door een mix van zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Mogelijk enkele stapelwolken, maar die bereiken het buienstadium niet. De nachten zijn fris met kans op mist en een minimum van circa 6 graden. Er waait een matige wind, eerst noordoost, zondag draaiend naar west tot zuidwest. Het wordt 16 à 17 graden.

Weetje

Het was zaterdag met 26.3 graden de warmste 13e oktober ooit gemeten. Het vorige record was 23.6 graden in 1990. Tevens was het de meest late zomerse dag (25+) in het jaar en bovendien de op één na warmste oktoberdag ooit. De warmste blijft 26.5 graden op 4 oktober 1983. Ook de 22.8 graden op 12 oktober en 24.2 graden op 14 oktober waren datumrecords.