Michelle (links) en Pien presenteren het nieuwe programma van Gooi TV.
Michelle (links) en Pien presenteren het nieuwe programma van Gooi TV.

Leuke tips voor in de herfstvakantie

BUSSUM Gooi TV heeft een nieuw programma: het Gooisch Kinderjournaal. Het is elke maand te zien en wordt gepresenteerd door Pien en Michelle die vertellen wat de leukste tips in de regio zijn. Dit keer gaat het over leuke dingen doen in de herfstvakantie zodat niemand zich hoeft te vervelen.

"Een leuke tip is bijvoorbeeld het Veiligheidsmuseum PIT in Almere", vertelt Michelle. "In het museum is van alles te beleven. Kinderen kunnen zich verkleden als politieagent, er is een politiespeurtocht en
je kunt je skelterrijbewijs halen. Als het regent in de vakantie en de kinderen willen zich graag uitleven dan is een binnenspeeltuin de oplossing. En dan kun je terecht bij Monkey Town in Bussum. De ouders kunnen lekker een kopje koffie drinken en de kinderen kunnen zich uitleven in het speelparadijs. De allerkleinsten kennen ze wel, de treinen van de tv-serie 'Chuggington'. Ontmoet hoofdpersoon Wilson tijdens de Chuggington doe-dagen van 19 tot en met 23 oktober in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Eindeloos bouwen op de speeltafels, meezingen, dansen met de Telekids musicalschool of even bijkomen in de speciale Chuggington-bioscoop: het kan allemaal."

Pien vertelt dat de herfstvakantie bij uitstek geschikt is om lekker de natuur in te gaan en te genieten van de herfstpracht. "Natuurmonumenten in 's-Graveland organiseert leuke en leerzame activiteiten. Je kunt wandelen in het donker met de boswachter, Mars ontdekken met een echte telescoop of geluiden opzoeken in het bos. Wie stoer is, kan naar het Nationaal Militair Museum in Soest. Je kunt daar zelf buskruit maken, in een minitank rijden, kijken als een scherpschutter, het NATO-alfabet leren of zelf een F16 besturen! Kom het allemaal zelf ontdekken. In kasteel Groeneveld in Baarn wordt de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp met de bijzondere tentoonstelling 'Fiep Fiep Hoera!' gevierd. In de binnentuin is de kinderspeurtocht 'Speuren in het Fiep-bos' uitgezet en er is ook een educatief programma gekoppeld aan deze tentoonstelling."
Volgens Michelle en Pien zijn er nog meer leuke activiteiten, zoals in zwembad de Zandzee met het opduiken van herfstbladeren, swingen op de grootste hits met Aquadance4kids of meedoen met de Nijntjes-spelletjes. Een A-diploma is wel verplicht. Of ga trampolinespringen in het trampolinepark in de Clemenskerk in Hilversum. Op deze unieke locatie kunnen kinderen komen jumpen of freerunnen. Ga ook naar de Kids Herfstdag bij de Kemphaan in Almere. Deze herfstdag is speciaal voor kids vanaf zes jaar en ze kunnen knutselen, appels poffen en marshmallows roosteren.