'De grote boze vos & andere verhalen' is ook te zien tijdens het festival.
'De grote boze vos & andere verhalen' is ook te zien tijdens het festival.

Cinekid Festival en MediaLab bij het Filmhuis

BUSSUM Je hoeft je niet te vervelen tijdens de herfstvakantie. In het Filmhuis is dan het Cinekid Festival en je kunt op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab.

Tijdens het festival zijn de beste en mooiste kinderfilms te zien zoals 'De buurtspion', 'Beestenboel' en 'Het vlindermeisje'. Het café en de bovenzaal zijn drie dagen lang omgetoverd tot een echt MediaLab om zelf aan de slag te gaan met verschillende activiteiten. Maak je eigen animatiefilm. Eerst knutsel je allerlei objecten en personages en maak je daar een gezamenlijk verhaal mee. En dan starten de opnames: foto voor foto ontstaat er langzaam een echt filmpje. In de 'remake' word je zelf een videoclip-editor! Met glitters, stickers, stiften en kleurpotloden ga je aan de slag met de frames van een videoclip. Een flitsende, steeds veranderende videoclip is het eindresultaat. Of knutsel een kleine projector in elkaar en maak een schimmenspel met licht. Je tekent scènes op een transparant wiel en daardoor krijg je een filmrol. Zaklamp erop en er ontstaat een prachtig schaduwspel! Voor de iets oudere kinderen is er de Ebotracks. Met deze app word je een echte videokunstenaar. In een opnamestudiootje kun je oneindig veel videosamples opnemen, bewerken en aan elkaar plakken totdat je een complete videoclip hebt. Dus: mix je eigen videoclip met beeld en geluid!
Het Cinekid Festival en het MediaLab zijn op maandag, dinsdag en woensdag geopend. Het Medialab is open van 09.15 tot 16.00 uur. Een filmkaartje kost 11,75 euro, inclusief toegang tot het MediaLab. Kaarten zijn te koop via www.filmhuisbussum.nl of aan de kassa.