Het terrein wordt al illegaal klaargemaakt voor het paviljoen.
Het terrein wordt al illegaal klaargemaakt voor het paviljoen.

Paviljoen bij golfbaan wordt gebouwd zonder bouwvergunning van de gemeente

NAARDEN Ondernemer Michael van de Kuit, exploitant van golfbaan Naarderbos, is illegaal een paviljoen aan het bouwen op het golfbaanterrein. De gemeente had hem al gewaarschuwd om niet te gaan bouwen zonder vergunning. Van de Kuit trekt zich daar niets van aan en het terrein wordt al geschikt gemaakt. De gemeente heeft een bouwstop en een dwangsom opgelegd.

Exploitant Michel van de Kuit ligt al tijden in de clinch met de gemeente en met de eigenaar van de golfbaan, de gebroeders Weijtboer. Van de Kuit vond de huur van clubhuis Waterfront te hoog. Hij besloot zelf het contract op te zeggen en ging naar de rechter. De rechter zette een streep door het plan dat Van de Kuit had bedacht om een lagere huur te bedingen voor het gebouw. Van de Kuit verloor dus. Maar hij ging niet bij de pakken neerzetten. Hij besloot dat hij de golfers toch wilde ontvangen en koffie wilde schenken, dus begon hij met de bouw van een eigen paviljoen. De aanvraag van een bouwvergunning ging de deur uit, maar de uitslag werd niet afgewacht: de exploitant had lak aan de woorden van de gemeente en begon met de bouw. Toezichthouders van de gemeente zagen dat en dus werd Van de Kuit verzocht het werk te stoppen. Als hij toch bouwt, dan kost dat hem dat een boete van 5000 euro, plus 1500 euro voor elke dag dat het werk toch voortduurt met een maximum van 25.000 euro.
Volgens Van de Kuit ontbreekt de nut en de noodzaak van handhaving, omdat de bouw van het horecapaviljoen volgens hem 'legaliseerbaar' is. Online is het team Naarderbos een petitie opgestart met het doel de gemeente op te roepen om snel een vergunning te verlenen voor het realiseren van een nieuw clubhuis.