Bo (rechts) met naast haar vriendin Mila en daarachter Mimoun en Toby die samen juf Josje helpen.
Bo (rechts) met naast haar vriendin Mila en daarachter Mimoun en Toby die samen juf Josje helpen.

Josephine Nollen speelt Bo in de nieuwe bioscoopfilm 'Superjuffie'

BUSSUM De 12-jarige Josephine Nollen speelt Bo in de nieuwe film 'Superjuffie'. Superjuffie gaat over juf Josje die een gewone juf is, totdat ze een mysterieus beeldje ontdekt en verandert in een Superjuffie.

Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn. Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. "Vier leerlingen, waaronder ik, ontdekken juf Josjes geheim en helpen de juf met smoesjes zodat de strenge meester Snor er niet achter komt dat ze dieren redt", vertelt Josephine. "We helpen de juf om samen een vermist tijgertje te zoeken."
Josephine is via Martha Mojet Kindercasting uit Bussum bij de film terechtgekomen. "Ik speel al drie jaar toneel en het leek me ook leuk om een keer in een film te spelen. Ik werd gebeld met de vraag of ik auditie wilde doen voor 'Superjuffie'. Na drie rondes mocht ik Bo, een beetje een dominant meisje dat alles vastlegt met haar camera, spelen. Geweldig dat ik werd uitgekozen en het is heel anders dan op het toneel staan. Als je op het podium staat dan moet je groot spelen en doe je veel met je armen en handen zodat de mensen die achter in de zaal zitten, ook kunnen zien wat je doet. Tijdens de opnames van de film staat de camera vlak voor je en dan kun je niet te veel met je armen bewegen. Ze hebben in het begin dan ook een paar keer moeten zeggen dat ik mijn handen stil moest houden", aldus een lachende Josephine. "Soms was het ook lastig dat bepaalde scènes vaak overgedaan moesten worden. Zoals bijvoorbeeld in de dierentuin waar de opnames 's nachts waren en het was hartje winter en heel koud. Dan wil je op een gegeven moment naar binnen, maar dat mocht dan niet. Voor mij waren de opnames in de dierentuin wel een van de leukste locaties om te filmen, maar de allerleukste scène was in de loods waar ik directeur Jan mocht bevrijden. Wat ik grappig vond, was dat een deel van de opnames op basisschool De Hoeksteen was en dat was gewoon hier in Bussum. De film is buiten schooltijd, in de voorjaarsvakantie, met Pasen en een paar extra weekenden, opgenomen. Het was daarom goed te combineren met school, maar jammer dat ik niet wat vaker vrij was!" In de film is juf Josje de lievelingsjuf van de kinderen en Josephine vertelt dat ze die ook had op de basisschool. "Ik had er drie; mijn lievelingsjuf was juf Nicolien en mijn twee lievelingsmeester waren Dick en Niels. Het was altijd zo gezellig met ze."
'Superjuffie' is echt een geweldig leuke film en iedereen moet de film zien. Het verhaal is superleuk met veel fantasie en actie en heel cool dat juf Josje zo over het scherm vliegt. Ik vond het wel vreemd toen ik mezelf op het grote scherm zag. Ik moest echt mijn lach inhouden. Je ziet jezelf en denkt: dat ben ik niet. Ik ga dan ook zeker met al mijn vriendinnen naar de film."