Schilderen met klei samen met kunstenaar Evie Mol.
Schilderen met klei samen met kunstenaar Evie Mol.

donderdag 4 oktober

Informatie Valpreventie

Wooncomplex Het Ravelijn 11.00 uur

Wil je weten wat jezelf kunt doen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst over Valpreventie en ontvang tips en adviezen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de buurtsportcoaches in samenwerking met GGD en Valpreventie het Gooi.

Filosofisch Café

Restaurant Zorba de Griek 14.00 uur

Filosofisch Café met het thema 'Verstaan wij elkaar in taal?'. De entree is 5 euro.

Vestingborrel

Bar Bistro Naarden 17.00 uur

Vestingborrel, voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden/'t Gooi.

MeeDoen in Gooise Meren

Wijkcentrum Uit Wijk 19.30 uur

Wil je ook meedoen aan leuke activiteiten, lekker sporten, gezellig samenkomen of diverse informatiebijeenkomsten bijwonen? Wij geven je meer informatie over www.meedoengooisemeren.nl en over de mogelijke inzet van een maatje.

Opening nieuwe seizoen

Wilhelminakerk 20.00 uur

Opening nieuwe seizoen CCIV 2018-2019 door Dirk-Jan de Koter met het thema '400 jaar Statenvertaling: Grondslag voor het Nederlands of toch niet?' Informatie en opgave via www.cciv.nl.

vrijdag 5 oktober

Themaochtend: streaming van films en muziek

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10.00 uur

Tijdens de themaochtend wordt een overzicht gegeven van diverse streamingdiensten en praktische toepassingen hiervan. Welke apparatuur is geschikt voor het gebruik van deze diensten en wat zijn de kosten. Kom en hoor wat er allemaal mogelijk is.

Groninger Studenten Cabaret Festival (try-out)

deMess Naarden 20.30 uur

Na drie spannende en drukbezochte auditiedagen presenteert het 32ste Groninger Studenten Cabaret Festival vol trots haar zes halvefinalisten: Henk Overdijk, Nik Goedemans, Melise Yazgili, Anouk Kragtwijk, Tijmen Dokter en Jeffrey Kleine Koerkamp gaan Nederland verrassen met hun verhalen en grappen.

zaterdag 6 oktober

Repair Café

Wijkpost De Schakel 10.00 uur

Thema: 'Ga goed voorbereid de winter in'. Elastiek uit mijn winterbroek, verlichting van de fiets doet het niet, slee kapot, straalkachel werkt niet... Gooi niet weg, maar pak de kapotte spullen op en kom naar het Repair Café. Daar is materiaal en er zijn reparateurs die helpen.

Demonstratiedag Slowjuicen

Slowjuice.nl 10.00 uur

Kom het assortiment bekijken, test de slowjuicers zelf en proef het door u geperste sapje. Groenten en fruit zijn volop aanwezig, ook kun je jouw eigen groenten en fruit meenemen, en medewerkers kunnen assisteren.

Schilderen met klei

Arte temporale 10.00 uur

Evie Mol neemt je mee om je talent te gaan ontdekken en op zoek te gaan naar jezelf en je drijfveer om iets te creëren. Werken met verschillende materialen, waarvan de basis klei is. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

zondag 7 oktober

Koningspreek

Remonstranten Naarden-Bussum 10.30 uur

De Koningspreek wordt dit keer gehouden door Tamarah Benima, rabbijn bij een liberaal-joodse gemeenschap in Amsterdam.

Voorleesontbijt voor kinderen 'Boer Boris'

deMess Naarden 10.30 uur

Ted van Lieshout en Philip Hopman zijn de makers van de populaire prentenboekenserie 'Boer Boris', een kleuter die met zijn kleine broer en zusje een boerderij runt. Ted schrijft de verhalen en Philip tekent ze! Kom je ook?

Tempo Run Tempo Atletiekvereniging

Tempo Atletiek Vereniging 10.00 uur

Dit keer de dertiende Tempo-Run. Voor kinderen is er de Kids-Run van 1 km. Jeugd en volwassenen kunnen kiezen uit de Medium-Run (5 km) of Long-Run (10 km). Meer informatie en inschrijven (tot 5-10) op www.temporun.nl. Op de dag zelf kan men nog inschrijven tot een half uur voor de start.

Lezing door Riekje Boswijk

De Besant Hall 10.30 uur

In de lezing 'De reis van het gewaarzijn' zal Riekje Boswijk ons duidelijk maken hoe emoties ontstaan en logisch uit elkaar voortvloeien, hoe ze samenhangen met het denken en je zicht op de buitenwereld bepalen.

Gratis rondleiding

Comenius Museum 15.00 uur

Bij de rondleiding word je verteld over Comenius en het Mausoleum, hoe het is ontstaan en ingericht. Aanmelden via info@comeniusmuseum.nl of 035-694 30 45 (di-zo 12.00-17.00 uur).

Dominique Engers 'Hadden we maar een vak moeten leren'

deMess Naarden 15.30 uur

In deze tijd, waarin alles en iedereen steeds meer op elkaar gaat lijken, probeert Dominique Engers, ondersteund door drie formidabele muzikanten, met haar liedjes een klein verschil te maken.

maandag 8 oktober

Adempauze

Remonstranten Naarden-Bussum 20.30 uur

Stilte, muziek (altijd live), een tekst en enkele gedachten over thema's die ons bezig houden. Adempauze met het thema 'De kracht van verbeelding' is een moment van rust en bezinning.

dinsdag 9 oktober

Oefengroep Nederlandse Taal

Buurtcentrum Uit-Wijk 10.00 uur

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Iedereen is welkom. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-270 25 703 of Elindhout@versawelzijn.nl.

Cursus Mens-zijn de 21e eeuw

Witte Kerk Naarden 19.00 uur

We onderzoeken humanistische inspiratiebronnen en gaan op zoek naar nieuwe perspectieven. Door kennisoverdracht, reflectie en gesprek met docent en medecursisten staan we stil bij fundamentele vragen uit de 21ste eeuw en de actuele waarde van humanisme met docent Bas Nabers.

Start basiscursus kalligrafie

Buurtcentrum Uit-Wijk 19.30 uur

In tien lessen wordt, onder begeleiding van Marjolein Keuning, stap voor stap de basistechnieken van het kalligraferen aangeleerd. Aanmelden bij Marjolein Keuning: 035-691 01 52.

woensdag 10 oktober

Vroege Vogel Yoga mét pit!

YogaYvonne 7.15 uur

Ben je een vroege vogel en herken je dit? Het gevoel geen grip te hebben op je tijd en je weet niet wat je eraan kan doen? Op zoek naar meer ruimte in hoofd, adem, lichaam én je agenda? Jouw inspanning is: één uur per week eerder opstaan om naar jouw Vroege Vogel Yoga-les te gaan.

Mahjong… Steengoed!

Buurtcentrum Uit-Wijk 10.:00 uur

Mahjong is een gezelschapsspel waarbij vier spelers het tegen elkaar opnemen. Spannend, uitdagend en lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kan Mahjong in één dag leren, maar hoe lang je het ook speelt, je ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden. Gratis beginnerscursus: koencmb.vandijk@gmail.com.

SeniorWeb computerhulp

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10.00 uur

Inloopspreekuur van SeniorWeb in de bibliotheek in Bussum tot 12.00 uur. Een deskundig team vrijwilligers kan je helpen met jouw problemen met computer, laptop, tablet of smartphone. Het is kosteloos, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Fietsen

WOC Bellefleur 11.00 uur

De lengte van de tocht is maximaal 35 km. Een lunchpakket en wat drinken kun je meenemen. Onderweg wordt er gestopt om koffie of thee te drinken bij een restaurant. Inlichtingen: Gré Poort: 035-695 16 86.

Museumbezoek

Station Naarden-Bussum 10.00 uur

Nu willen we naar het Klederdrachtmuseum in Amsterdam gaan. Naast de klederdrachten is er een tentoonstelling met een selectie van hedendaagse modeontwerpers die hun inspiratie haalden uit de Nederlandse klederdracht. Als je mee wilt gaan: informatie bij Rita, tel 035-694 58 50, of bij Truus, tel 035-692 06 94.

Jeu de boules

WOC Spieghelwijck 14.00 uur

Jeu de boules wordt elke woensdagmiddag onder leiding buiten gespeeld. Prijs: 1 euro per dagdeel en 17,50 euro voor een seizoenskaart. Informatie via 035-622 73 52.

Theemiddag

WOC Spieghelwijck 14.00 uur

Een middag waarin men gezellig met elkaar kan theedrinken en ook nog met elkaar kan puzzelen, jeu de boules, sjoelen etc.

Het praathuis: Met en onder elkaar

WOC Spieghelwijck 15.30 uur

Het Sieghelwijck Praathuis, vrije inloop voor een praatje en een drankje

Chi Neng Qigong lessen

Praktijk Piith Bussum 16.00 uur

Woensdag van 16.00 tot 17.00 uur en van 17.30 tot 18.30 uur lessen in Chi Neng Qigong door erkende instructeur. Eerst een introductieles tegen gereduceerd tarief volgen? Geef je dan op bij Gerda Schoots, 06-24 35 31 38 of via mail: adco90@planet.nl.

Open Eettafel

Buurtcentrum Uit-Wijk 17.30 uur

Gezellig samen eten in wijkcentrum de Uit-Wijk. Voor 10 euro krijg je een heerlijke maaltijd. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Jannie: 035-693 20 77.

FitStap trainingen Gooise Meren

WOC Bellefleur 19.00 uur

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in twaalf weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor elke conditie.

Introductie workshop Mindfulness

Wijkcentrum Uit-Wijk 19.30 uur

Cursus voor iedereen die worstelt met veel stress, piekeren, hoge eisen, perfectionisme, angst of somberheid. Introductie workshops: op woensdag 10 en 17 oktober. Informatie via info@lesinmindfulness.nl.

Geert Buelens over de jaren 60

deMess Naarden 20.30 uur

In deze overrompelende cultuurgeschiedenis worden de jaren zestig voor het eerst vanuit een mondiaal perspectief beschreven. We gaan het hebben over The Beatles, Bob Dylan, Provo en de minirok, maar ook over kassuccessen als 'West Side Story'.