Zonnige perioden en droog, eerst vrij warm later koeler

Donderdag trekt een buitengewoon krachtig hogedrukgebied over onze omgeving naar het oosten. De luchtdruk komt dicht bij het septemberrecord van 1039,8 hPa. Het is vrij zonnig bij circa 20 graden. Vanaf vrijdag wordt aan de oostflank van een nieuw hogedrukgebied minder warme, polaire lucht aangevoerd. Het blijft droog, maar de temperatuur valt een stuk lager uit.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is het droog en overwegend zonnig. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind loopt de temperatuur op tot 20 à 21 graden. Ook vrijdag blijft het droog. Er zijn perioden met zon afgewisseld door enkele wolkenvelden. Het is bij een matige naar noord ruimende wind minder warm. De maximumtemperatuur komt uit op een waarde van circa 15 graden.

Het weekeinde

Zaterdag is het droog met zonnige perioden. Het wordt zo'n 14 à 15 graden bij een matige noordoostenwind. De nachten zijn in het weekend vrij koud met een minimum van circa 5 à 6 graden. Zondag zijn er perioden met zon en stapelwolken met later op de dag een kleine kans op een bui. Het maximum ligt rond 15 graden. Er waait een matige naar west draaiende wind.

Weetje

Bij september denken we aan nazomerweer. Dat verschilt van jaar tot jaar. September 2017 verliep vrij koel. Op 7 dagen werd de 20 graden ietwat overschreden. In september 2015 maar op 2 dagen. Dit jaar op 16 dagen, waarvan één dag boven 25 graden. Zeer fraai was september 2016 met 7 dagen boven de 25 graden. Op 13 en 14 september 2016 werd het zelfs 31 graden.