Burgemeester voert druk op Tergooi op

Vervolg van de voorpagina

Na de belofte om naar de voorstellen van de regioburgemeesters te gaan kijken, bleef het stil rond het Tergooi-bestuur. "Er is al een half jaar sprake van absolute radiostilte. We wachten nog steeds op antwoorden. We hebben niets meer gehoord en niets meer gezien", aldus Ter Heegde.

De burgemeester vreest straks voor een voldongen feit te komen staan. "We vrezen dat er straks iets wordt besloten dat niet in het belang van al onze bewoners is en waar we dan niks meer aan kunnen doen. Dat moeten we voorkomen."

Ter Heegde blijft de druk opvoeren op het ziekenhuisbestuur en doet een oproep om nu eens met antwoorden te komen.


Gooise Meren boos over Hilversums plan Crailo-weg

GOOISE MEREN Not amused. Zo reageert het gemeentebestuur van de gemeente Gooise Meren over de plannen van de gemeente Hilversum voor een weg over de hei rond Crailo. Het plan heeft Gooise Meren onaangenaam verrast, verklaarde wethouder Barbara Boudewijnse na vragen van de raad.

De weg zou na de herontwikkeling van Crailo moeten gaan lopen over de hei naar het Hilversumse Media Park. Hoewel eerder werd ontkend dat de weg er zou komen, bleek de weg toch te staan op de door Hilversum gepresenteerde visie voor het Media Park. Het zou gaan om een openbare weg, of zelfs een shuttleroute of kabelbaan, dwars over de hei. Het viel rauw op het dak van het gemeentebestuur en de raad van Gooise Meren. De gemeenteraad stelde er deze week vragen over aan de wethouder. Er werd gevraagd wat het gemeentebestuur denkt van de plannen. De wethouder kon alleen maar antwoorden dat de plannen haar verrast hadden. Ze heeft toen ze het hoorde meteen gebeld met Hilversum. Daar kreeg ze een formeel antwoord met de tekst dat er 'vooralsnog' geen plan was. Maar gerust bleek niemand erop.

Gooise Meren is fel tegen het plan om een drukke weg te maken over de hei. Dat heeft het, samen met de boosheid over de gepresenteerde visie, te kennen gegeven aan Hilversum.