Een eerdere editie in 2016 was een groot succes.
Een eerdere editie in 2016 was een groot succes.

Seniorenmarkt over mantelzorg en wonen

BUSSUM De Seniorenmarkt wordt op zaterdag 6 oktober gehouden in het gemeentehuis van Bussum van 9.30 tot 15.00 uur. Het betreft een informatiemarkt voor senioren met als thema's 'Mantelzorg en wonen'.

De Seniorenmarkt biedt een groot aantal kramen, workshops en videopresentaties. Ook zijn er lezingen in de raadzaal over belangrijke onderwerpen op het gebied van welzijn, mantelzorg en wonen voor senioren. Diverse instellingen, organisaties en bedrijven presenteren hun diensten en producten die voor senioren en mantelzorgers van belang kunnen zijn.

Demonstraties

Daarnaast worden er ook demonstraties gegeven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld op het parkeerterrein van het gemeentehuis een proefrit maken met een scootmobiel of op een elektrische fiets. Er zijn tijdens de informatiemarkt ook diverse workshops met onder andere de buurtsportcoach die een interactieve presentatie geeft over valpreventie en Albert ten Napel legt uit hoe je langer thuis kunt wonen met de slimme huisbesturing 'domotica'. En er is muziek met een optreden van het Ensemble de Corazón, een a capella koor met klassieke en volksmelodieën, en Sonic Summer met de beste songs van de jaren 60/70.

De seniorenmarkt is gratis. De organisatie is in handen van Bibliotheek Gooi en meer, Seniorenraad Gooise Meren, Sportcentrum de Zandzee, Thuiszorgwinkel FullMobility en Versa Welzijn. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gooise Meren. Meer informatie op seniorenraadgooisemeren.nl.