Zondag speelden de dames in Hilversum.
Zondag speelden de dames in Hilversum. Foto: Bastiaan Miché

Dames tennissen voor Pink Ribbon

BUSSUM Heel wat tennisdames uit het Gooi doen nog tot en met vrijdag mee aan het zogenoemde 'Serrytea' tennistoernooi. In totaal worden zeven verschillende clubs in het Gooi aangedaan, iedere dag een andere club. De dames tennissen geld bij elkaar voor het goede doel.

Het toernooi wordt alweer voor de achtste keer gehouden. "Indertijd is het toernooi opgezet door Christianne Verheugd. Zij zag overal mensen hardlopen voor het goede doel. Ze kwam met een alternatief: tennis voor het goede doel. Een sport waar ze zelf feeling mee heeft." Inmiddels is de organisatie overgedragen aan Michelle van der Houwen van de Bussumse tennisclub Bosheim. Zij laat weten dat er dit jaar ruim 200 dames meedoen aan het toernooi. Iedere dag spelen ze op een andere baan in de regio. Het gaat om LTC Laren en HLTC Hoogerheide in Hilversum, TV Naarden, TC Bosheim en HLTC De Kuil, Blaricum LTC en komende vrijdag de finales bij Het Spieghel in Busum. "Op elke club zijn leuke wedstrijden te zien, worden activiteiten georganiseerd en er is een loterij met prijzen. Vrijdag is iedereen welkom om naar de spetterende finales te kijken."
De complete opbrengst van het inschrijfgeld, de loterij en de sponsors gaat dit jaar naar Pink Ribbon, naar het onderzoek tot verbetering van borstkankerscreening onder jonge hoogrisicovrouwen.