Speelparkvete kostte al 4,5 ton

GOOISE MEREN Het gebekvecht tussen de gemeente Gooise Meren en vastgoedondernemer Michael van de Kuit van Speelpark Oud Valkeveen en Golfbaan Naarderbos heeft de gemeente tot nu toe 450.527,72 euro aan belastinggeld gekost. Dat meldt het gemeentebestuur.

door Sjoerd Stoop

De vastgoedondernemer en de gemeente ruziƫn al langer met elkaar over Speelpark Oud Valkeveen. De speelparkbaas heeft plannen om het park uit te breiden en te vernieuwen, maar volgens de gemeente wordt het speelpark te veel een attractiepark en dat wil de gemeente niet omdat dat te veel overlast geeft.

Daarnaast was er de afgelopen maanden veel getrouwtrek over Golfbaan Naarderbos en het naastgelegen strandje. Daar was onder meer veel gedoe over de eventuele koop van de grond en het beheer van het strandje.
Al deze perikelen zorgden ervoor dat de gemeente meerdere keren externe krachten aan het werk moest zetten om alles te kunnen bolwerken. Er moesten onder meer juristen en andere ambtenaren worden aangetrokken. Dat bracht veel kosten met zich mee.

Daarnaast maakte de gemeente extra kosten voor onderhoud omdat de eigenaar het niet deed.

3