Het team van het G-voetbal van SDO.
Het team van het G-voetbal van SDO.

SDO heeft dringend begeleiders nodig voor G-voetbal

BUSSUM Het G-team van voetbalvereniging SDO is dringend op zoek naar begeleiders.

"Na 24 seizoenen neemt Rob van Kooi afscheid van het G-voetbal", vertelt Johan van der Geest van SDO. "De jongens waren helemaal in shock, maar Rob kiest nu voor zijn vrouw en kinderen. Wat ik begrijp, want als begeleider ben je tijdens het voetbalseizoen bijna elke zaterdag samen met de gehandicapte voetballers."
Het G-voetbal bij SDO bestaat al 28 jaar en is niet meer weg te denken van de club en daarom is SDO dringend op zoek naar begeleiders, dus niet naar trainers, die op zaterdag meegaan naar thuis- en uitwedstrijden. "Bij een uitwedstrijd gaat het team met de bus. Twee begeleiders gaan mee en vertellen aan de voetballers op welke plek ze op het veld staan en leggen duidelijk uit wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Daarnaast doet een begeleider met de groep verschillende activiteiten. De trainingen zijn op de woensdagavond en dan wordt er van een begeleider verwacht dat hij er regelmatig bij is om te kijken hoe de trainingen gaan. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten bij de KNVB, samen met andere voetbalverenigingen waar ook G-voetbal wordt gespeeld, en daar moet de begeleider ook bij zijn."

De voetballers van het G-elftal worden nu begeleid door Danny Hommersom en Rob van Kooi. Johan hoopt dat er mensen reageren die affiniteit hebben met mensen met een beperking en met voetbal natuurlijk. "Hoe meer begeleiders hoe beter en dan kun je de zaterdagen ook met elkaar verdelen. Door het vertrek van Rob is er een gat gevallen in de begeleiding en met slechts twee begeleiders wordt het moeilijk om het team in stand te houden: het mag niet gebeuren dat er geen G-team meer kan bestaan op de club."

Heb je interesse? Neem dan contact op met Danny Hommersom, 06-55 736 786, of Dick de Graaf, 06-136 01 970.