Schuttersdag op het Nederlands Vestingmuseum.
Schuttersdag op het Nederlands Vestingmuseum.

Vrijdag 14 september

Lezing over wijn

19:30 uur | Amaris de Veste Naarden

Lezing over wijn met vinoloog Olav Meyknecht met een kleine wijnproeverij. Restaurant open vanaf 19.00 uur. Kosten 5 euro inclusief kopje koffie/thee en wijnproeverij.

Healing Satsang Night

20:00 uur | Praktijk Caroline Bun Coaching Bussum

Toe aan een wonderlijke avond? Dan moet je dit een keertje meemaken. Je kunt een korte healing of inzicht ontvangen en je onderdompelen in magische muziek. Ook is het een laagdrempelige manier om met Caroline en Maurice kennis te maken als je coaching of een van hun bijzondere workshops overweegt.

Zaterdag 15 september

Samen lunchen

12:30 uur | Brownies & Downies Bussum

Zoals gewoonlijk op de derde zaterdag van elke maand. Nu gaan we naar Brownies en Downies aan het Julianaplein in Bussum. De consumpties zijn voor eigen rekening en worden apart afgerekend. Aanmelden noodzakelijk vóór 13 september bij Lidemey, 035-888 99 59.

Zondag 16 september

Schuttersdag

14:00 uur | Vestingmuseum Naarden

De kanonniers nemen je mee terug in de tijd en laten je de geschiedenis zelf ervaren. Tot 16.00 uur laten de kanonniers het vestinggeschut bulderen.

Maandag 17 september

Taallessen

17:30 uur | Koepelkerk of Mariakerk Bussum

De cursus lezen en schrijven voor mannen begint weer. Het gaat om mannen van zowel autochtone als allochtone afkomst, die hun Nederlandse taal willen verbeteren. Er kan ook extra geoefend worden voor de inburgering. Aanmelden bij Gerda Franken, 06-207 42 117.

Dinsdag 18 september

Vivium Kenniscafé

19:30 uur | Vivium de Zandzee Bussum

Welke rol kan voeding spelen bij het bevorderen van gezondheid van ouderen? En zijn er verschillen tussen de voedingsbehoeften van jongeren en ouderen? Dat zijn enkele vragen waar we tijdens het Vivium Kenniscafé op ingaan. Meer info op www.vivium.nl/kenniscafe.

Woensdag 19 september

Vroege Vogel Yoga mét pit!

7:15 uur | YogaYvonne Naarden

Ben je een vroege vogel en herken je dit? Het gevoel geen grip te hebben op je tijd en je weet niet wat je eraan kan doen? Op zoek naar meer ruimte in hoofd, adem, lichaam én je agenda? Jouw inspanning is: één uur per week eerder opstaan om naar jouw Vroege Vogel Yoga les yoga te gaan.

Mahjong… Steengoed!

10:00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Mahjong is een gezelschapsspel, waarbij vier spelers het tegen elkaar opnemen. Spannend, uitdagend en lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kan Mahjong in één dag leren, maar hoe lang je het ook speelt, je ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden. Gratis beginnerscursus? Stuur mail naar koencmb.vandijk@gmail.com.

Wandeltochten

13:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

De duur van de wandelingen bedraagt ca. 1,5 uur. Geen kosten. Vertrek: bij WOC Bellefleur aan de Mackaylaan 11a in Naarden. Inlichtingen: Gré Poort: 035-695 16 86 of bezoek de website: wwww.wocbellefleur.nl.

Open dag op de peuterspeelzaal

14:00 uur | Peuterspeelzaal Dol-fijn Bussum

Kom een kijkje nemen bij peuterspeelzaal Dol-fijn! Van 14.00 tot 16.00 uur kan je peuter knutselen en spelen. Voor ouders is er een schmink-workshop. En natuurlijk kun je al je vragen stellen over de peuterspeelzaal aan de pedagogisch medewerkers.

Schakeldiner

16:45 uur | Wijkpost De schakel Naarden

Heerlijk 3-gangendiner. Kosten zijn 8 euro inclusief drankjes. Opgeven in De Schakel of bij R. de Beer, 0294-777 906.

Open Eettafel

17:30 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Gezellig samen eten in wijkcentrum de Uit-Wijk. Voor 10 euro krijg je een heerlijke maaltijd. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Jannie: 035-693 20 77.

FitStap trainingen Gooise Meren

19:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor elke conditie.

Lezing Historisch Café

20:00 uur | deMess Naarden

Drie medewerkers van de Stichting Monumenten Bezit (SMB), sinds januari 2016 eigenaar van de vesting Naarden, geven een toelichting over aspecten van het onderhoud en het beheer van de vesting. Uit tekeningen die in het archief zijn gevonden, blijkt dat de vesting er heel anders heeft uitgezien.

Donderdag 20 september

Laatste orgelconcert

20:15 uur | Grote Kerk Naarden

Laatste orgelconcert van het zomerseizoen in de Naardense Grote Kerk. Wybe Kooijmans speelt een verzoekprogramma.