Er wordt niet om geld maar om de eer gespeeld.
Er wordt niet om geld maar om de eer gespeeld. Foto: Bob Awick

Tamara Smeding wint voorronde pokertoernooi in Bussum

BUSSUM Met een nieuwe finalist en negen halvefinalisten kijkt Roy Godschalk van Pokeren.nl terug op een succesvol pokertoernooi. Zaterdag namen 97 mensen plaats aan de pokertafels in het Snookertje aan de Elisadammershof.

Het toernooi in Bussum was een van de vijftig voorrondes die jaarlijks door Pokeren.nl worden georganiseerd. Het is de opmaat naar de grote finale op 22 december in het voetbalstadion van RKC Waalwijk. Normaal gesproken gaat de winnaar naar de finale. Maar omdat Tamara Smeding zich al voor de finale had geplaatst, ging het entreebewijs voor de finale naar Thom Veerman. Negen andere spelers gaan door naar de halve finale op zestien december in Hoofddorp.

Er wordt niet om geld gespeeld maar om de eer. De winnaar mag een jaar lang als ambasssadeur voor de organisatie op pad. Daar hoort ook het jaarlijkse tripje naar Las Vegas bij. Roy: "De toernooien die wij organiseren zijn voor mensen die graag willen pokeren een leuke manier om in een professionele omgeving te pokeren. Juist doordat we niet om geld spelen kunnen we dit ook op zo'n grote schaal organiseren." Volgende week zijn er weer voorrondes.