Rapper Leafs is de speciale gast voor de jongeren op het festival.
Rapper Leafs is de speciale gast voor de jongeren op het festival.

Bussum Cultureel bedient jong publiek met DJ's op Little Dance Valley

Bussum Cultureel wil ook een plek zijn voor jongeren en heeft, samen met de Gooische Muziekschool, de Little Dance Valley bedacht.

BUSSUM "De Gooische Muziekschool heeft een dj-school waarbij jongeren, die de opleiding volgen, ook op feesten draaien, zoals DJ Max, Brent, Mas en Sem", aldus Mirjam Smets.

"Deze dj's staan nu op Little Dance Valley op het Veerplein. Dit idee is ontstaan omdat we niet alleen kinderen en hun ouders als bezoekers willen, maar ook jongeren. We hebben voor deze doelgroep nu een podium gecreëerd, zodat ze kunnen langskomen en los gaan op house, hard house en technobeats. Ook heeft de Gooische Muziekschool een mysteryguest geregeld. Maar wie dat is, is nog geheim."
"Twee Bussums rappers komen ook optreden. Op het Taalplein treden B. Fisher en Chapter Sam op. B. Fisher is rapper en producer en zijn muziek is een mix van mellow beats, future sounds; geweldige ritmes en melodieën met een positieve boodschap. Sam Ros is Chapter Sam en schrijft zijn liedjes zelf. De liedjes gaan over onderwerpen die hij zelf heeft meegemaakt. Speciaal voor de meisjes komt Colin Waters, een jongen met internationale ambitie, naar het podium bij café Goesting. Met zijn flirty popmuziek zwijmelen de meisjes zeker weg. Leafs is de speciale gast. Een jongen uit Almere die steeds populairder wordt. Hij tourt door het hele land en stond ook op Lowlands en nu op Bussum Cultureel."
Ook het Taalplein wordt voor de eerste keer georganiseerd. "Met het Taalplein willen we zo veel mogelijk met taal doen en daarom hebben we Robert Grijsen, de voormalige stadsdichter uit Hilversum, uitgenodigd. Hij laat zien hoe leuk gedichten kunnen zijn. Ook is er een workshop van woordkunstenaar André Accord, die bezoekers meeneemt in de wereld van taal, geluid en poëzie op een vrolijke manier. Voor de kinderen is er de Voorleesexpress. Ze kunnen op zitzakken luisteren naar voorgelezen verhalen. Maar we hebben ook aan de allerkleinsten gedacht en die worden verrast met de peuterbioscoop op Fort Werk IV. In de Poterne is een doorlopende filmvoorstelling en de ouders kunnen dan kennismaken met de gerestylede Fier, voorheen de Vernissage."
"Tijdens Bussum Cultureel zijn er heel veel leuke en gevarieerde activiteiten. De Choco Chicks zwermen door het publiek en trakteren iedereen op een plaatje met een praatje. Je blijft beslist achter met een passende tattoo en een brede glimlach. Natuurlijk komt ook shantykoor Het Ruime Sop weer langs, loopt er een reusachtige BumbleBee rond met wie je op de foto kunt en is er een sprookjespuzzeltocht voor de kinderen." Bussum Cultureel eindigt altijd met de Langste Eettafel. "Er is plek voor 450 gasten en het is helemaal uitverkocht. Je kunt wel een mail sturen naar mail@bussumcultureel.nl en dan kom je op een wachtlijst. Het gebeurt regelmatig dat mensen toch niet kunnen komen en het is zonde als die plekken niet bezet zijn. En als er nog mensen zijn die ons een handje willen helpen op zaterdag of zondag, dan horen we dat uiteraard graag! "

Bussum Cultureel is op vrijdag, zaterdag en zondag. Programma staat op www.bussumcultureel.nl.

Bussumse rappers Chapter Sam en B. Fisher komen optreden