Rondleiding 'De wereld rond in Kindertekeningen' door Annefie van Itterzon.
Rondleiding 'De wereld rond in Kindertekeningen' door Annefie van Itterzon. Foto: Picasa

Vrijdag 7 september

Masters of the Golden Age

11.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer, vestiging Bussum

Kunsthistorica Diana Kostman neemt je aan de hand van platen uit het boek 'Masters of the Golden Age' van Marcel Wanders mee naar de topstukken van onder meer Jan Steen, Vermeer en Asselijn om te tonen dat de Eregalerij met recht 'de schatkamer van Nederland' mag worden genoemd.

Shaffy-programma

21.00 uur | deMess Naarden

Onder de naam 'Niet zonder ons' gaat een groep getalenteerde jonge muzikanten op tournee langs verschillende theaters in Nederland en brengt daarmee een eerbetoon aan Ramses Shaffy, die op 29 augustus 85 geworden zou zijn.

Zaterdag 8 september

Hardloopcursus Start-to-Run

9.30 uur | Tempo AV Bussum

Start van de hardloopcursus Start-to-Run. Onder begeleiding van gediplomeerde en enthousiaste trainers en met gezellige loopmaatjes leer je in zeven weken 25 - 30 minuten aaneengesloten hard te lopen met de juiste loophouding en looptechniek. Inschrijven via www.yakultstarttorun.nl.

Pop-uptijdmachine

10.00 uur | Grote Kerk Naarden

Gooise monumenten in de spotlight met de Toekomst van Toen. Vijf pop-upevenementen in vijf monumenten: Dorpskerk Blaricum, Muziekcentrum van de Omroep, Clemenskerk Hilversum, Grote Kerk Naarden en Hervormde Kerk 's-Graveland. Van 10.00 tot 17.00 uur gratis minifestival voor jong en oud.

Fietstocht naar Muiderslot

10.00 uur | Station Bussum Zuid Bussum

Het Fietsgilde rijdt de dagtocht 'Floris V' richting het Muiderslot. Info op www.fietsgilde.nl.

Anne-Mieke Ruyten 'Oevers'

20.30 uur | deMess Naarden

Na een reeks zeer geslaagde voorstellingen in België speelt actrice en zangeres Anne-Mieke Ruyten haar eerste solozangprogramma 'Oevers'. De liefde, de humor, het gemis, de zelfspot en de aanpassing naar het leven en werken in twee landen zijn de onderwerpen in teksten van Boudewijn de Groot, Brigitte Kaandorp, Harrie Jekkers, Theo Nijland, Stef Bos, Marcel de Groot, Chiel van Berkel en anderen.

Zondag 9 september

Open Monumentendag

13.00 uur | Comenius Museum Bussum

Rondleidingen van 13.00-16.30 uur over Comenius, zijn reizen in Europa en het Mausoleum. Gratis toegang.

Rondleiding expositie 'De wereld rond in Kindertekeningen' door Annefie van Itterzon

14.00 uur | Kerk aan Zee Muiderberg

Rondleiding over de expositie 'De wereld rond in Kindertekeningen' met twaalf prachtige tekeningen uit de unieke collectie kindertekeningen van Annefie van Itterzon.

'Hans en Grietje'

16.00 uur | Tindalvilla Bussum

De jonge acteur Benjamin Murck en het uit vijf blazers bestaande Aeolian Ensemble presenteren een kinderconcert waarin het sprookje van Hans en Grietje met een selectie uit muziek van de gelijknamige opera van Humperdinck wordt verteld. Kaarten 10 euro, www.eventbrite.com.

Maandag 10 september

Blokfluitlessen

15.30 uur | Verenigingsgebouw De Sprong Naarden

De jongste afdeling van het Muziekvendel Nardinc, de blokfluitgroep, heeft weer plaats voor nieuwe leerlingen. Voor inlichtingen bellen met Lucia de Groot, 035-6950854 of mailen naar luciadegroot@kpnmail.nl.

Dinsdag 11 september

Amalia: Singel 6 en Bouvy

13.30 uur | WOC Spieghelwijck Bussum

Hortense Höppener-Bouvy over haar bijzondere ouderlijk huis waar drie generaties Bouvy woonden.

Woensdag 12 september

Mahjong… Steengoed!

10.00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Mahjong is een gezelschapsspel waarbij vier spelers het tegen elkaar opnemen. Spannend, uitdagend en lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kunt Mahjong in één dag leren, maar hoe lang je het ook speelt, je ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden.

Fietsetocht

11.00 uur | WOC Bellefleur Naarden

De lengte van de tocht is maximaal 35 km. Een lunchpakket en wat drinken kun je meenemen. Onderweg wordt er gestopt om koffie of thee te drinken. Gré Poort: 035-6951686/wwww.wocbellefleur.nl.

Lezing 'De VOC in Sri Lanka'

15.00 uur | Vestingmuseum Naarden

Sri Lanka-deskundige Lodewijk Wagenaar geeft een lezing met aanvullende informatie over de VOC-periode op Sri Lanka.

Donderdag 13 september

Duurzaam Atelier met Basim

12.00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Basim is sinds een paar jaar in Nederland en heeft zijn passie voor het maken en vermaken van kleding uit Syrië meegenomen. Met een gedoneerde naaimachine zit hij iedere donderdag voor je klaar om van oude kleding weer iets nieuws maken. Lekker duurzaam dus!

'De zon komt op'

20.30 uur | deMess Naarden

Yvonne Weijers zingt Cole Porter, Madeleine Peyroux en Robbie Williams in het Nederlands. Swingende luisterliedjes over liefde, leven en relaties, recht uit haar hart en in haar eigen taal, want dat is wat zij doet: de mooiste songs toegankelijk maken voor een breed publiek.