Woest om sloop Huizerweg-villa

BUSSUM De sloopkogel gaat tegen de veelbesproken villa aan de Huizerweg. Dat tot grote woede van Erfgoedvereniging Heemschut dat bezwaar maakt tegen de sloop van het volgens hen beeldbepalende gebouw. Heemschut noemt de sloop door Heyen Makelaars 'heel grof'.

Erfgoedvereniging Heemschut heeft al langere tijd grote bezwaren tegen de sloop van het beeldbepalende dubbele woonhuis voor de komst van een kantoorpand. De erfgoedclub meent dat het aanzicht van de Huizerweg te veel aangetast zal worden. Heemschut stapte onlangs naar de Raad van State om dat tegen te gaan. De procedure loopt nog. "En dat maakt de sloop extra grof", laat Heemschut weten. "De eigenaar speelt een slim spelletje. Het slopen mag wel volgens de regels, maar omdat er nog een Raad van State-zaak loopt over het bestemmingsplan is het niet zo netjes. De eigenaar walst overal dwars overheen."
Heemschut acht de kans nog steeds erg groot dat de Raad van State het bezwaar gegrond verklaart. "Er zijn echt procedurefouten gemaakt. De eigenaar neemt dus een risico. Maar ook al krijgen we gelijk, de villa is dan al weg."

Heyen Makelaars wil zelf niet al te veel zeggen over de zaak. "Wij staan in ons recht. De Raad van State-zaak is vooral een zaak voor de gemeente en Heemschut. Daar zijn wij geen partij in", aldus Jasper Heyen.