Ook dit jaar veel activiteiten voor de jeugd.
Ook dit jaar veel activiteiten voor de jeugd. Archieffoto: Bob Awick

BUSSUM Bussum Cultureel is een feest voor jong en oud. De kinderen kunnen zaterdag 15 september bijvoorbeeld de puzzelroute 'Sprookjestocht' afleggen in het dorp.

De kinderen gaan op zoek naar prinsen, prinsessen, heksen en sprekende dieren. De route is op te halen bij de stand op het Wilhelminaplantsoen. Kinderen die alle sprookjesfiguren vinden maken kans op een prijs.
Zaterdag 15 september staat het Wilhelminaplantsoen vol met kraampjes. Kinderen kunnen bij de vrolijke tent van de SKBNM muziek maken en een circusact oefenen. Op de Brinklaan staan de ChocoChicks, waar heerlijke tatoeages van chocolade worden gezet. Er is een bonte modeshow van Naaiatelier Geweldig Goed. Jelly Jam Dance, dansschool Cabriole en keizer Otto Ropeskipping geven spetterende demonstraties op het podium en op de Culturele Markt. En iedereen kan op de foto met Bumblebee, een van de bekende Transformers.

Jongvolwassenen kunnen zaterdag 15 september genieten van Little Dance Valley. Bij het Veerplein staat het podium van de Gooische Muziekschool waar de dj-talenten van De Gooische DJ-School tussen 11.00 en 17.00 uur spetterende optredens verzorgen. DJ Max, Brent, Mas, Sem, Thije, Loïc en Samuel draaien inmiddels op tal van feesten en zijn nu klaar voor het grote werk. Om 15.00 uur staat rapper en wonderboy Leafs op het podium van het Wilhelminaplantsoen. In de Kapelstraat zingt om 17.30 uur Colin Waters flirty popmuziek waarbij meisjes kunnen wegzwijmelen en jongens de stoute schoenen aan willen trekken.

Ook op zondag 16 september tijdens de ART FAIR is er genoeg te doen voor kinderen. Er is een graffitiworkshop, Bumblebee loopt rond en er zijn diverse workshops.

Mis de programmafolder niet die wordt verspreid bij deze krant. Of kijk op www.bussumcultureel.nl.