Anouk en Robbert Buijs tussen de klassieke sportauto's.
Anouk en Robbert Buijs tussen de klassieke sportauto's. Foto: Bob Awick

Cool Classic Club is dé plek voor klassieke auto's, kunst en flexwerken

NAARDEN Cool Classic Club is een bijzonder bedrijf. In het indrukwekkende pand staan klassieke sportauto's, is een kunstgalerie, zijn flexplekken, een vergaderkas en kun je terecht voor een kopje koffie of thee, tosti's en kleine bites.

"Mijn liefde voor klassieke sportauto's heb ik al vanaf jonge leeftijd", vertelt eigenaar Robbert Buijs (36). "Ik kreeg van mijn vader modelauto's van merken zoals Ferrari en hij had zelf ook een klassieke auto. Die passie is nooit weggegaan en nu staan sommige van die auto's in ware grootte in de showroom van Cool Classic Club."
Robbert heeft acht jaar geleden samen met drie vrienden een onlinemarketingbureau opgericht en in die jaren is dat uitgegroeid tot twee succesvolle marketingsbureaus en twee softwarebedrijven. "Dat was een hele mooie tijd, maar ik kon hier op een gegeven moment mijn ei niet meer helemaal in kwijt. Afgelopen jaar heb ik mijn operationele taken bij de bedrijven overgedragen en in overleg met mijn compagnons de ruimte genomen om mijn echte passie te volgen. In de periode daaraan vooraf vertelde ik aan mijn vrouw Anouk dat ik iets wilde gaan doen met klassieke sportauto's. Gelukkig begreep zij mijn passie en hebben we samen een plan gemaakt. Ook zijn we op zoek gegaan naar een geschikte ruimte. Toevallig reden we langs dit pand en zagen dat het te huur stond. We hebben ons plan voorgelegd aan de makelaar en die vertelde ons dat Jan des Bouvrie de eigenaar van het pand is. We zijn met z'n drieën rond de tafel gaan zitten. Jan was meteen enthousiast en nu zitten we hier vanaf juni. Geweldig als je droom uitkomt en dat we dit samen kunnen doen."
De Cool Classic Club is een autoshowroom voor klassieke auto's. "We verkopen auto's in eigen beheer en in consignatie voor particulieren. Het is een grote ruimte en om het toegankelijk en gezellig te maken, leek het ons leuk om een samenwerking aan te gaan met verschillende kunstenaars. Er hangen nu schilderijen van Ilse Valkenburg, Steven Oprinsen en Peter Schenk, foto's van Jonathan Leih en er staan bronzen beelden van Elly de Jong. Al deze werken zijn te koop. In oktober is er een expositie van het werk van Ilse en we willen meer exposities organiseren. Kunstenaars die interesse hebben, kunnen altijd contact met ons opnemen." Cool Classic Club is centraal gelegen op het industrieterrein direct naast de Vesting van Naarden en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. "Daarom is de plek ook heel geschikt om hier te komen flexwerken, voor vergaderingen en evenementen. Je kunt hier werkplekken huren voor een uur, dag, week, maand of onbepaalde tijd. En heb je trek in een kopje koffie, thee, een tosti of soep, dan kun je terecht in onze gezellige koffiebar."
Meer informatie staat op www.coolclassicclub.com.

'Mijn liefde voor klassieke sportauto's heb ik vanaf jonge leeftijd'