Afbeelding
Foto:

Fieke Savenije

Leidinggevende Kinderopvang, 52 jaar, woont in Bussum

Waarom doe je mee aan de hardloopcursus Start to Run?
"Wat ik leuk vind is de enthousiaste en professionele begeleiding van de trainers met een prettige opbouw van de trainingen. Ik vind het leuk dat er zo veel aandacht is voor techniek en dat je daardoor beter gaat lopen."

Waarom ren je met een club?
"In mijn eentje ga ik niet hardlopen, met een groep word ik gestimuleerd en Tempo AV is een gezellige club. De trainers weten ook steeds weer leuke hardlooproutes te bedenken."

Een ideale vrije dag?
"Rustig aan de dag beginnen, kopje koffie in de tuin, wandelen in onze prachtige omgeving (met of zonder hond), speciale marktjes bezoeken, uitgebreid koken met wijntje erbij."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Mijn hypotheek afbetalen en een volledig elektrische auto kopen. Daarnaast nog andere duurzame, milieuvriendelijke investeringen doen. En her en der wat uitdelen aan wie dat nodig heeft."

Als je een dag de burgemeester was?
"Dan zou ik zorgen dat je eerst kinderopvang en schoolvoorzieningen regelt voordat er een nieuwe wijk gebouwd wordt (uitbreiding Muiden). Minder plasticgebruik en meer duurzame voedselproductie stimuleren. En echt goed onderzoeken of de huidige plasticinzameling nuttig is."

Wie verdient een pluim?
"Degenen die het mogelijk hebben gemaakt dat er op verschillende plekken in Bussum insecten/kruiden/bloementuintjes zijn aangelegd."

Lievelingsmuziek?
"Van Guus Meeuwis tot Within Temptation."