Zaterdag 1 september

Yoga voor rug, nek en schouders

10:00 uur | YogaLotus Bussum

Critical Alignment Yoga. Voor wie: voor iedereen met nek-, rug- en/of schouderklachten of dit wil voorkomen. Wat doen we: theorie- en praktijkles. Waarom: inzicht in voorkeurshoudingen en daarna gerelateerde klachten, ontspanning en krachtopbouw. Aanmelden: cay@yogalotus.nl-035 6833871-yogalotus.nl.

Demonstratiedag Slowjuicen

10:00 uur | Slowjuice.nl Naarden

Kom het assortiment bekijken en de slowjuicers zelf testen en het door u geperste sapje proeven. Groenten en fruit is volop aanwezig (u kunt ook uw eigen groenten en fruit meenemen) en medewerkers kunnen u assisteren.

Oogstmarkt

10:30 uur | Tuinvereniging Nooit Gedacht Muiden

Verkoop van biologische groenten van het seizoen, pompoenen, zelfgemaakte jam, zoetzuur, piccalilly, chutney, geweckte producten, bloemen, koffie, thee met ambachtelijke taart, heerlijke huisgemaakte soep. Imkers vertellen alles over bijen en honing. Tuinders geven een rondleiding over het complex.

Orgelconcert

15:00 uur | Grote of St. Nicolaaskerk Muiden

De organist André Potter speelt o.a. werken van J.S.Bach, Lefébure-Wély en César Franck. De toegang is vrij. Collecte op het eind voor het Orgelfonds.

Foto-expositie

16:00 uur | deMess Naarden

Foto-Expositie naar aanleiding van het boek 'Amsterdam Streethearts' van de Amerikaanse schrijfster en fotografe Shirley Agudo die jarenlang rond de Amsterdamse Gay Pride en het volksfeest Hartjesdag de uitgedoste Drag Queens fotografeerde.

Zondag 2 september

Buiten Yoga

9:45 uur | Paviljoen Heidezicht Bussum

Lekker weer. Tijd voor buiten yoga met YogaYvonne en Ganna. Kosten 12 euro per persoon. Contant betalen aan Ganna.

Lezing 'De Praagse Lente'

14:00 uur | Comenius Museum Bussum

De lezing 'De Praagse Lente' wordt gegeven door Filip Bloem. Kosten: 10 euro en 5 euro voor MJK. Aanmelden via 035-6943045 (di-zo van 12.00-17.00 uur) of via info@comeniusmuseum.nl.

Maandag 3 september

Busdagtocht

8:10 uur | Verlosserkerk Bussum

In het begin is er aandacht voor Vincent van Gogh en later worden de praalwagens bekeken van het bloemencorso dat op 2 september in Zundert plaatsvond. De rit begint in Huizen en er zijn verschillende opstapplaatsen in Bussum. Opgave en informatie bij Hannie 035-5258205 of Lucie 035-5255652

Pilates mat les

9:15 uur | YogaYvonne Naarden

Pilates combineert de diepe ademhaling en de gecontroleerde beweging vanuit liggende, zittende of staande uitgangshoudingen. Gedurende de hele training word je core versterkt.

Seniorencafé

10:30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel Bussum

Ook niet ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Vandaag is er boekenruil. De gastvrouwen Lidemey en Pépé verwachten u.

CAY Yoga voor de rug

20:30 uur | YogaYvonne Naarden

Critical alignment yoga (CAY) is speciaal voor mensen met rug-, schouder- en nekklachten. Heb je last van verkrampte spieren, stijfheid en pijn in je rug en/of schouders? In het dagelijks leven ervaren we allemaal spanning.

Dinsdag 4 september

Hatha Yoga

Digi-café SeniorWeb

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Naarden

De computer-deskundigen van SeniorWeb zitten voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Kosteloos advies.

Yoga op de stoel

10:00 uur | Amaris de Veste Naarden

Meedoen met de Yoga op de stoel. Kosten per les 5 euro.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

10:00 uur | De Kazerne Muiden Muiden

Inloopspreekuur voor allerlei vragen over brieven, post en formulieren. Vrijwilligers geven deskundige hulp. Ook hulp bij inloggen Woningnet, controleren Toeslagen en aanvragen gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen.

Samen tegen Laaggeletterdheid

10:00 uur | Broedplaats Gooise Meren Bussum

Broedplaats voor een gezellige bijeenkomst om op te staan tegen laaggeletterdheid. Er is letterbingo, er wordt gedicht, gezongen en voor wie wil kan er van een lekkere lunch genoten worden (tegen een kleine vergoeding).

Power Yoga lessen

19:30 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

Gratis Power Yoga lessen voor de sportieve Yogi. Inschrijven bij Esther: elindhout@versawelzijn.nl Kosten: gratis. Voor: vrouwen tussen de 18 en 60 jaar. Door: Trudie.

Good Luck

20:00 uur | Gymzaal TTV Good Luck Bussum

Bij tafeltennis vereniging Good Luck van vanaf vanavond weer volop worden gespeeld. Wilt u een balletje slaan of uw conditie op peil houden dan bent u alle dinsdagavonden welkom.

Woensdag 5 september

Van Gedachten naar Gevoel

9:30 uur | Praktijk Caroline Bun Coaching Bussum

Zit je veel in je hoofd? Voel je je emotioneel vast zitten? Pieker je veel? Voel je je gespannen, over-emotioneel, onrustig of vermoeid? Dan is deze workshop 'Van Gedachten naar Gevoel' écht iets voor jou! Meer informatie: https://cbcoaching.nl/van-gedachten-naar-gevoel/.

Mahjong… Steengoed!

10:00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Mahjong is een gezelschapsspel, waarbij 4 spelers het tegen elkaar opnemen. Spannend, uitdagend en lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kan Mahjong in één dag leren, maar hoe lang je het ook speelt, je ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden. Gratis Beginnerscursus. Informatie: koencmb.vandijk@gmail.com.

Wandeltocht

13:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

De duur van de wandelingen is circa 1,5 uur. Geen kosten. Inlichtingen: Gré Poort: 035-6951686. Bezoek onze website: wwww.wocbellefleur.nl.

Open Eettafel

17:30 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Gezellig samen eten in wijkcentrum de Uit-Wijk. Voor 10 euro krijgt u een heerlijke maaltijd. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Jannie: 035 693 20 77.

FitStap trainingen Gooise Meren

19:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor elke conditie.

Spirituele ontwikkeling

19:30 uur | Praktijk Caroline Bun Coaching Bussum

Wil je leven met je begeleiders van 'boven', we helpen je hiermee op weg. "Prachtig, wat een geweldige ervaring! Ik heb mezelf gevonden en als bonus m'n begeleiders! Ik voel hun kracht en hulp en ben daar zo blij mee!" Meer informatie: https://cbcoaching.nl/spirituele-ontwikkeling-i/.

Bridgen

19:30 uur | Het Trefpunt Bussum

Bridgeclub Trefpunt speelt weer op haar oude honk. We nodigen bridgers uit om weer mee te komen doen. Voor informatie: 035 6940321.

NRV Gooilabd

20:00 uur | Witte Kerk Naarden Naarden

Deze keer zal de hele bijeenkomst in het teken staan van Genealogie in Duitsland. Spreker Jos Kaldenbach. Ook niet-leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging zijn welkom. Zaal open om 19.30 uur.

Yin Yoga

20:00 uur | Heartfelt Bussum

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en souplesse in je lichaam? Kom dan langs voor een gratis proefles Yin Yoga. Een rustige vorm van Yoga waarbij je alle spieren ontspant en je bindweefsel soepel maakt en houdt! Informatie en aanmelden: irene_van_es@hotmail.com.

Donderdag 6 september

Duurzaam Atelier met Basim

12:00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Basim is sinds een paar jaar in Nederland en heeft zijn passie voor het maken en vermaken van kleding uit Syrië meegenomen. Met een gedoneerde naaimachine zit hij iedere donderdag voor u klaar om van oude kleding weer iets nieuws maken. Lekker duurzaam dus!

Filosofisch Café

14:00 uur | Restaurant Zorba de Griek Bussum

Filosofisch Café waar filosofe Martha Nussbaum centraal staat en haar ideeën over emoties, met name woede en vergeving. Wat kunnen en wat moeten we ermee? Entree is 5 euro.

Opening

15:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

Een feestelijke opening van het nieuwe seizoen WOC Bellefleur met het nieuwe activiteiten boek en een hapje en drankje.

Vestingborrel

17:00 uur | Bar Bistro Naarden Naarden

Vestingborrel voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden/'t Gooi.

Documentaire Het Eerbetoon

20:00 uur | Wilhelmina Kerk Bussum

Opening van de Open Monumentendagen met de filmdocumentaire 'Het Eerbetoon'. Over de vlucht van Paul Joseph en familie in 1943 van Naarden naar Zwitserland. Toegang is gratis.

Koningslezing

20:00 uur | Koningskamer Bussum

Inclusiviteit: denken vanuit mensen, niet systemen. Prinses Laurentien van Oranje is onder meer sociaal ondernemer, auteur en (dialoog)facilitator. Rode draad in al haar werk: inclusieve diversiteit en duurzaamheid. Eerst drie kwartier inleiding, daarna kunnen er vragen gesteld worden.

Vrijdag 7 september

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

Elke vrijdagmorgen van 10-12 zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Locatie: bibliotheek Gooi en Meer Bussum. U wordt kostenloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

't Bussums GeheugenHuis

10:00 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

't Bussums GeheugenHuis is een ontmoetingsplek, bedoeld voor inwoners van Bussum en omstreken met (beginnende) geheugenproblemen/dementie en hun mantelzorger. Contactpersoon: Esther Lindhout elindhout@versawelzijn.nl

Shaffy programma 'Niet zonder ons'

21:00 uur | deMess Naarden Naarden

Onder de naam 'Niet zonder ons' gaat een groep getalenteerde jonge muzikanten op tournee langs verschillende theaters in Nederland en brengen daarmee een eerbetoon aan Ramses Shaffy die in augustus 85 jaar zou zijn geworden!

Zaterdag 8 september

Hardloopcursus Start-to-Run TEMPO AV Bussum

9:30 uur | Tempo Atletiek Vereniging Bussum

Start hardloopcursus Start-to-Run bij TEMPO AV in Bussum. Onder begeleiding van enthousiaste en gediplomeerde trainers en met gezellige loopmaatjes leer je in 7 weken 25 - 30 minuten aaneengesloten hardlopen obv de juiste loophouding en looptechniek. Inschrijven via www.yakultstarttorun.nl.

Pop-up tijdmachine Grote Kerk Naarden | Toekomst van Toen

10:00 uur | Grote Kerk Naarden Naarden

Gooise monumenten in spotlight met Toekomst van Toen op 8 september. Vijf pop-up evenementen in vijf monumenten: Dorpskerk Blaricum, Muziekcentrum van de Omroep, Clemenskerk Hilversum, Grote Kerk Naarden en Hervormde Kerk 's-Graveland. Van 10.00 tot 17.00 uur gratis minifestival voor jong en oud.

OPEN DAG YOGACENTRUM LOTUS / YOGALOTUS

11:00 uur | YogaLotus Bussum

Van 11-16 uur gratis diverse yogastijlen, Pilates en Qigong. Ervaar welke vorm bij jou past en maak kennis met de docenten. Adem en aandacht. Hatha-& meditatie, Vinyasa/Flow-, Critical Alignment-, Yin-, Yin-Yang-, Qigong en Pilates. www.yogalotus.nl-mail@yogalotus.nl - 035 6833871-0645 154 838.

Europese Markt Open Monumentendag 2018

12:00 uur | tuin klooster Marienburg Bussum

Kraampjes, lezingen, muziek en activiteiten voor jong & oud. Georganiseerd door de Historische Kring Bussum i.s.m. Pro Bussum. www.historischekringbussum.nl

Anne Mieke Ruyten 'Oevers'

20:30 uur | deMess Naarden Naarden

De liefde, de humor, het gemis, de zelfspot, en de aanpassing naar het leven en werken in twee landen zijn de onderwerpen in teksten van Boudewijn De Groot, Brigitte Kaandorp, Harrie Jekkers, Theo Nijland, Stef Bos, Marcel De Groot, Chiel Van Berkel en anderen.

Zondag 9 september

Open Monumenten Dag en het Comenius Museum

13:00 uur | Comenius Museum Bussum

Op 9 september 2018, op Open Monumenten Dag, worden in het Comenius Museum rondleidingen gehouden van 13.00-16.30u. Ze gaan over Comenius, zijn reizen in Europa en het Mausoleum. Gratis toegang. Aanmelden niet nodig. Locatie: Kloosterstraat 33, 1411RS Naarden, Openingstijden: di-zo 12.00-17.00u.

Open Monumentendag 2018, gegidste architectonische wandeling van ca. 1 uur.

14:00 uur | station naarden-bussum historische kring bussum Bussum

Open Monumentendag 2018:14.00-16.00 uur. Elk half uur een gegidste architectonische wandeling van ca. 1 uur. Vertrek vanaf de tuin van Mariënburg e/o de Historische Kring Bussum, rechts naast de ingang van station Naarden Bussum. Zie www.historischekringbussum.nl

Dinsdag 11 september

Hatha Yoga

uur | Heartfelt Bussum

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en souplesse in je lichaam? Kom dan langs voor een GRATIS PROEFLES Hatha Yoga. Een fijne combinatie van inspannende en ontspannende houdingen!

yoga op de stoel

10:00 uur | Amaris de Veste Naarden

Elke dinsdag morgen kunt U meedoen met de Yoga op de stoel bij Amaris de Veste, Koningin Wilhelminalaan 1, 1411 el Naarden. Kosten per les € 5,00

Spreekuur Administratie voor Elkaar

10:00 uur | De Kazerne Muiden Muiden

Inloop spreekuur van Versa Welzijn elke dinsdag van 10-12 uur(in de Buurtkamer,Kazerne)voor allerlei vragen over brieven, post en formulieren. Vrijwilligers geven deskundige hulp. Ook hulp bij inloggen Woningnet, controleren Toeslagen en aanvragen gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen

Rebalancingmassage-kennismakingsdag.

14:00 uur | Atma-coaching Bussum

Vanaf 29 mei kunt u deze zomer op elke dinsdag tussen 15 en 21 uur kennismaken met de rebalancing-ontspanningsmassage tegen een gereduceerd tarief. Ipv € 55 betaalt u dan € 45. Reserveer bij Atma-coaching; 0616380595

Gratis Power Yoga lessen, voor de sportieve Yogi

19:30 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

Power Yoga lessen, voor de sportieve Yogi Wanneer: dinsdagavond van 19:30 – 20:45 uur in wijkcentrum de uit Wijk te Bussum Inschrijven bij Esther: elindhout@versawelzijn.nl Kosten: gratis Voor: vrouwen tussen de 18 en 60 jaar Door: Trudie, onze gloednieuwe supervrijwilliger!

Good Luck start nieuw seizoen!

20:00 uur | Gymzaal TTV Good Luck Bussum

Bij tafeltennis vereniging Good Luck, aan de Dr. Schaepmanlaan 2 te Bussum, kan vanaf dinsdag 4 september a.s. weer volop worden gespeeld. Wilt u een balletje slaan of uw conditie op peil houden dan bent u alle dinsdagavonden vanaf 20.00 uur van harte welkom in onze zaal.

Woensdag 12 september

Vroege Vogel Yoga mét pit!

7:15 uur | YogaYvonne Naarden

Ben je een vroege vogel en herken je dit? Het gevoel geen grip te hebben op je tijd en je weet niet wat je eraan kan doen?Op zoek naar meer ruimte in hoofd,adem, lichaam én je agenda? Jouw inspanning is: één uur per week eerder opstaan om naar jouw Vroege Vogel Yoga les yoga te gaan.

Mahjong… Steengoed!

10:00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Mahjong is een gezelschapsspel, waarbij 4 spelers het tegen elkaar opnemen. Spannend, uitdagend en lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kan Mahjong in één dag leren, maar hoe lang je het ook speelt, je ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden. Gratis Beginnerscursus koencmb.vandijk@gmail.com

Spieghelcafé

10:00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk, Nieuwe 's-Gravelandseweg 34, Bussum. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. Elke woensdag van 10.00-11.30 u vrije toegang.

Fietsen met WOC Bellefleur

11:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

De lengte van de tocht is maximaal 35 km. Een lunchpakket en wat drinken kunt u meenemen. Onderweg wordt er gestopt om koffie of thee te drinken bij een restaurant. Start: 11.00 uur. Vertrek: WOC Bellefleur. Inlichtingen: Gré Poort: 035-6951686.Mackaylaan 11a in Naarden. wwww.wocbellefleur.nl

Lezing 'De VOC in Sri Lanka'

15:00 uur | Vestingmuseum Naarden

Sri Lanka deskundige Lodewijk Wagenaar zal op 12 september om 15:00 uur een lezing geven met aanvullende informatie over de VOC periode op Sri Lanka.

Open Eettafel

17:30 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Gezellig samen eten in wijkcentrum de Uit-Wijk. Voor 10,- euro krijgt u een heerlijke maaltijd. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Jannie: 035 693 20 77

FitStap trainingen Gooise Meren

19:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in 12 weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor elke conditie.

Bridgen in Trefpunt

19:30 uur | Het Trefpunt Bussum

Terug van weggeweest! Vanaf 1 februari speelt Bridgeclub Trefpunt weer op haar oude honk in het Trefpunt aan de Lorenzweg 59 in Bussum. Wij nodigen bridgers uit om weer mee te komen doen. Iedere woensdag avond v.a. 19.10 u. bent u welkom. Voor info tel. 035 6940321

Yin Yoga

20:00 uur | Heartfelt Bussum

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en souplesse in je lichaam? Kom dan langs voor een GRATIS PROEFLES Yin Yoga. Een rustige vorm van Yoga waarbij je alle spieren ontspant en je bindweefsel soepel maakt en houdt! Info+aanmelden: irene_van_es@hotmail.com

Donderdag 13 september

WerkZoekersServicePunt

9:00 uur | WOC De Palmpit Bussum

WerkZoekersServicePunt in De Palmpit elke donderdag 9-12 uur Palmpit Bussum Koekoeklaan 3

Duurzaam Atelier met Basim

12:00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Basim is sinds een paar jaar in Nederland en heeft zijn passie voor het maken en vermaken van kleding uit Syrië meegenomen. Met een gedoneerde naaimachine zit hij iedere donderdag voor u klaar om van oude kleding weer iets nieuws maken. Lekker duurzaam dus!

Inloopspreekuur

16:00 uur | Afscheidscentrum Van Vuure | Niels Bussum

U bent welkom tijdens het inloopspreekuur met al uw uitvaartgerelateerde vragen, informatie over verzekeringen en het nakijken van polissen.

Mess Jazz - Yvonne Weijers 'De zon komt op'

20:30 uur | deMess Naarden Naarden

Yvonne Weijers zingt Cole Porter, Madeleine Peyroux en Robbie Williams in het Nederlands. Swingende luisterliedjes over liefde, leven en relaties, recht uit haar hart en in haar eigen taal. Want dat is wat zij doet: de mooiste songs toegankelijk maken voor een breed publiek.