Afbeelding
Foto: Bob Awick

Marc Maassen

Programma coördinator bij de Regio, 52 jaar, woont in Bussum sinds 2003, vrijwilliger Bussum Cultureel

Heb je een goede tip voor Bussum Cultureel?
"Het is geweldig om te zien hoeveel mooie acts we hebben van muziek, toneel, noem maar op. Mijn tip is voor zaterdag 15 september, dan zingt rond etenstijd Leticia y su Rumbadama. Ze brengen salsa en andere Latijns-Amerikaanse muziek."

Wat weten de meeste mensen niet van je?
"Dat ik twee jaar lang als antropoloog heb gewerkt met gibbons, een apensoort, in Thailand. Ik bekeek hoe de bevolking omgaat met de apen, het beschermen en terugplaatsen in de natuur."

Lievelingsmuziek?
"Chris Isaac."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"In het oog van de orkaan van Jan Rotmans."

Wat kijk je op tv?
"Sinds Tom Dumoulin ben ik wielerfan geworden. Ik kijk het graag op tv en heb zelf ook de ambitie om ooit eens te gaan wielrennen."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Aanschuiven bij de Langste Eettafel op zondag 16 september bij Bussum Cultureel. Of een bezoek met het gezin aan het Muiderslot, dat lijkt mij ook leuk."

En een miljoen?
"Iets beginnen op een rustige plek in de bergen met een warm klimaat. Ik denk aan workshops op het gebied van eten, ontspannen en creativiteit en dat samen met een team mensen op te zetten."

Met wie wil je nog eens een goed gesprek?
"Met Paul McCartney. Hij was laatst op televisie in de Carpool Karaoke. De Britse talkshowpresentator James Corden reed hem in de auto door Liverpool. Ik had heel graag tijdens die rit in de auto willen zitten."