Koningslezing met Prinses Laurentien van Oranje.
Koningslezing met Prinses Laurentien van Oranje.

Zaterdag 1 september

Yoga voor rug, nek en schouders

10:00 uur | YogaLotus Bussum

Critical Alignment Yoga. Voor wie: voor iedereen met nek-, rug- en/of schouderklachten of dit wil voorkomen. Wat doen we: theorie- en praktijkles. Waarom: inzicht in voorkeurshoudingen en daarna gerelateerde klachten, ontspanning en krachtopbouw. Aanmelden: cay@yogalotus.nl of bellen met 035 6833871.

Demonstratiedag Slowjuicen

10:00 uur | Slowjuice.nl Naarden

Iedereen is welkom om het assortiment te komen bekijken en de slowjuicers zelf te testen en het door jezelf geperste sapje te proeven. Groenten en fruit is volop aanwezig. Je kunt ook eigen groenten en fruit meenemen en er zijn medewerkers die kunnen assisteren.

Oogstmarkt

10:30 uur | Tuinvereniging Nooit Gedacht Muiden

Verkoop van biologische groenten van het seizoen, pompoenen, zelfgemaakte jam, zoetzuur, piccalilly, chutney, geweckte producten en bloemen. Ook is er koffie, thee met ambachtelijke taart en heerlijke huisgemaakte soep. Imkers vertellen alles over bijen en honing en tuinders geven een rondleiding over het complex.

Orgelconcert

15:00 uur | Grote of St. Nicolaaskerk Muiden

De organist André Potter speelt onder andere werken van J.S.Bach, Lefébure-Wély en César Franck. De toegang is gratis. Collecte op het eind voor het Orgelfonds.

Foto-expositie

16:00 uur | deMess Naarden

Foto-Expositie naar aanleiding van het boek 'Amsterdam Streethearts' van de Amerikaanse schrijfster en fotografe Shirley Agudo, die jarenlang rond de Amsterdamse Gay Pride en het volksfeest Hartjesdag de uitgedoste Drag Queens fotografeerde.

Zondag 2 september

Buiten Yoga

9:45 uur | Paviljoen Heidezicht Bussum

Lekker weer dus tijd voor buiten yoga met YogaYvonne en Ganna. Om 09.30 uur verzamelen bij restaurant Paviljoen Heidezicht aan de Randweg 203. Kosten 12 euro per persoon. Contant betalen aan Ganna.

Lezing

14:00 uur | Comenius Museum Naarden

De lezing 'De Praagse Lente' wordt gegeven door Filip Bloem. De kosten zijn 10 euro en MJK betalen 5 euro. Aanmelden via 035-694 30 45 (di-zo van 12.00-17.00 uur) of via info@comeniusmuseum.nl.

Maandag 3 september

Busdagtocht

8:10 uur | Verlosserkerk Bussum

In het begin is er aandacht voor Vincent van Gogh en later worden de praalwagens bekeken van het bloemencorso dat op 2 september in Zundert plaatsvond. De rit begint in Huizen en er zijn verschillende opstapplaatsen in Bussum. Opgave en informatie bij Hannie 035-5258205 of Lucie 035-5255652.

Pilates

9:15 uur | YogaYvonne Naarden

Pilates combineert de diepe ademhaling en de gecontroleerde beweging vanuit liggende, zittende of staande uitgangshoudingen. Gedurende de hele training word je core versterkt.

Seniorencafé

10:30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel Bussum

ASGM Seniorencafé in de Brasserie Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat 3 b met een boekenruil. Ook niet ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. De gastvrouwen Lidemey en Pépé staan klaar.

Yoga voor de rug

20:30 uur | YogaYvonne Naarden

Critical alignment yoga (CAY) is speciaal voor mensen met rug-, schouder- en nekklachten. Heb je last van verkrampte spieren, stijfheid en pijn in je rug en/of schouders? In het dagelijks leven ervaren we allemaal spanning.

Dinsdag 4 september

Van gedachten naar gevoel

9:30 uur | Praktijk Caroline Bun Coaching Bussum

Zit je veel in je hoofd? Voel je je emotioneel vast zitten? Pieker je veel? Voel je je gespannen, over-emotioneel, onrustig of vermoeid? Dan is deze workshop 'Van Gedachten naar Gevoel' écht iets voor jou! Meer informatie op https://cbcoaching.nl/van-gedachten-naar-gevoel.

Mahjong

10:00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Mahjong is een gezelschapsspel, waarbij vier spelers het tegen elkaar opnemen. Spannend, uitdagend en lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je kunt Mahjong in één dag leren, maar hoe lang je het ook speelt, je ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden. Gratis Beginnerscursus. Informatie via koencmb.vandijk@gmail.com.

Spieghelcafé

10:00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg 34. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie.

Digi-café SeniorWeb

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Naarden

De computer-deskundigen van SeniorWeb zitten klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Het inloopspreekuur is gratis.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

10:00 uur | De Kazerne Muiden

Inloopspreekuur voor allerlei vragen over brieven, post en formulieren. Vrijwilligers geven deskundige hulp. Ook hulp bij inloggen Woningnet, controleren Toeslagen en aanvragen gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen.

Yoga op de stoel

10:00 uur | Amaris de Veste Naarden

Doe mee met Yoga op de stoel. De kosten per les zijn 5 euro.

Samen tegen Laaggeletterdheid

10:00 uur | Broedplaats Gooise Meren Bussum

Kom naar de Broedplaats voor een gezellige bijeenkomst om op te staan tegen laaggeletterdheid. Er is letterbingo, er wordt gedicht, gezongen en voor wie wil, kan er van een lekkere lunch genoten worden (tegen een kleine vergoeding).

Seniorencafé

10:30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel Bussum

Het ASGM Seniorencafé in de Brasserie Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat 3 b met een boekenruil. Ook niet ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. De gastvrouwen Lidemey en Pépé staan klaar.

Wandeltochten

13:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

De duur van de gratis wandelingen zijn ca. 1,5 uur. Inlichtingen: Gré Poort: 035-6951686. Bezoek website: wwww.wocbellefleur.nl.

Open Eettafel

17:30 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Gezellig samen eten in wijkcentrum de Uit-Wijk. Voor 10 euro krijg je een heerlijke maaltijd. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Jannie: 035 693 20 77.

FitStap

19:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met FitStap voel jij je in twaalf weken (weer) fit en vitaal. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. En daarbij gaan wij jou helpen. FitStap is er voor elke conditie.

Spirituele ontwikkeling

19:30 uur | Praktijk Caroline Bun Coaching Bussum

Wil je leven met je begeleiders van 'boven'. Wij helpen je hiermee op weg. "Prachtig, wat een geweldige ervaring! Ik heb mezelf gevonden en als bonus m'n begeleiders! Ik voel hun kracht en hulp en ben daar zo blij mee!" Meer informatie: https://cbcoaching.nl/spirituele-ontwikkeling-i.

Power Yoga lessen

19:30 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

Gratis Power Yoga lessen voor de sportieve Yogi. Inschrijven bij Esther: elindhout@versawelzijn.nl. Voor vrouwen tussen de achttien en zestig jaar gegeven door Trudie.

Good Luck

20:00 uur | Gymzaal TTV Good Luck Bussum

Bij tafeltennis vereniging Good Luck aan de Dr. Schaepmanlaan kan vanaf vanavond weer volop worden gespeeld. Wil je een balletje slaan of jouw conditie op peil houden dan ben je alle dinsdagavonden welkom.

NRV Gooilabd

20:00 uur | Witte Kerk Naarden Naarden

Deze keer staat de hele bijeenkomst in het teken van Genealogie in Duitsland. Spreker Jos Kaldenbach. Ook niet leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging zijn welkom. Zaal open om 19.30 uur.

Yin Yoga

20:00 uur | Heartfelt Bussum

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en souplesse in je lichaam? Kom dan langs voor een gratis proefles Yin Yoga. Een rustige vorm van Yoga waarbij je alle spieren ontspant en je bindweefsel soepel maakt en houdt! Informatie en aanmelden: irene_van_es@hotmail.com.

Donderdag 6 september

Duurzaam Atelier

12:00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Basim is sinds een paar jaar in Nederland en heeft zijn passie voor het maken en vermaken van kleding uit Syrië meegenomen. Met een gedoneerde naaimachine zit hij klaar om van oude kleding weer iets nieuws maken. Lekker duurzaam dus!

Filosofisch Café

14:00 uur | Restaurant Zorba de Griek Bussum

Filosofe Martha Nussbaum staat vandaag centraal met haar ideeën over emoties, met name woede en vergeving. Wat kunnen en wat moeten we ermee? Inloop vanaf 13.30 uur. Entree is 5 euro.

Nieuwe seizoen

15:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

Feestelijke opening van het nieuwe seizoen met het nieuwe activiteitenboek en een hapje en een drankje.

Documentaire

20:00 uur | Wilhelmina Kerk Bussum

De opening van de Open Monumentendagen begint met de filmdocumentaire 'Het Eerbetoon' over de vlucht van Paul Joseph en zijn familie in 1943 van Naarden naar Zwitserland. De toegang is gratis.

Koningslezing

20:00 uur | Koningskamer Bussum

Denken vanuit mensen, niet systemen. Prinses Laurentien van Oranje is onder meer sociaal ondernemer, auteur en (dialoog)facilitator. Rode draad in al haar werk is inclusieve diversiteit en duurzaamheid. Eerst drie kwartier inleiding, daarna kunnen er vragen gesteld worden.