Strategovirus breidt zich online verder uit

NAARDEN De 20-jarige John Vandoros uit Griekenland is afgelopen weekend de winnaar geworden van het WK Stratego (bordspel) dat werd gehouden in Naarden Vesting. Bij de junioren ging de 10-jarige Thomas Geelhoed er met de winst vandoor en Pim Niemeijer (27) werd Wereldkampioen Barrage.

Helaas kon Nederland niet de wereldtitel behouden, maar al met al is Tim Slagboom van de Strategobond Nederland enorm te spreken over het evenement dat afgelopen weekend werd gehouden in Naarden.

"Honderd deelnemers uit negen landen deden mee en daar zijn wij supertevreden over. De impact voor de Stategocommunity is hoog. We hebben bijvoorbeeld ook deelnemers gehad die het spel alleen maar online spelen en nu voor het eerst meededen aan een live toernooi. Je ziet online dat het Strategovirus zich verder verspreidt. Een goed teken."

Slagboom vond Naarden als locatie erg geslaagd. "Of we het hier nog een keer gaan houden? Dat zou kunnen, hoewel het openbaar vervoer, de beperkte overnachtingsmogelijkheden en de hoge prijzen onder onze aandachtspunten vallen."