De zomerse en extreem warme dagen lijken nu alweer lang geleden.
De zomerse en extreem warme dagen lijken nu alweer lang geleden.

Terugblik op een zomer vol clichés

BUSSUM Slaap jij er ook zo slecht van? Die klap als je naar buiten loopt. De kids doen ook geen oog dicht. Geen waterijsje meer te krijgen! Ik word er doodmoe van. De hortensia's hebben het inmiddels ook begeven.

De hele keuken vol met fruitvliegen. Ik krijg er echt hoofdpijn van. Wij slapen alleen nog maar onder een laken. Jan overweegt zelfs airco aan te schaffen. Het gras is volledig bruin geworden. Het hele parket is er krom van gaan staan. Op zolder kom ik alleen 's avonds laat nog. Allemaal de schuld van de klimaatverandering.
Die rijen bij de ijssalon! Zelfs nu hebben we geen tropenrooster! Vanmiddag weer naar oma om te kijken of ze nog leeft. Ik ben blij als het voorbij is. Wat is het weer klam vandaag zeg. Annabelle heeft allemaal warmtebultjes. Word jij er ook zo sloom van? Al het vlees is natuurlijk al op bij de slager, iedereen gaat barbecueën. Zonnebrandcrème is ook zo belachelijk duur. Je zal zien dat straks de halve hei afbrandt. Het is eigenlijk alleen in de auto uit te houden. Wij eten gewoon binnen hoor.
En komend weekend zeker weer regen. Elke nacht een inbraak in de straat. De GFT-bak ruikt inmiddels ook naar het riool in New Dehli. De hond moet zelfs een koelvest aan. Elke dag weer dat zwembadje vullen. Met dit weer sporten is echt levensgevaarlijk. Ik krijg ook direct dikkere enkels. Een half uur in de file gestaan naar Oud Valkeveen. Ik drijf mijn bed uit. Nou van mij hoeft het niet meer hoor. Het is gelijk zo plakkerig. Het kan in Nederland ook nooit eens normaal he. Wat was het een fan-tas-tische zomer, vond u ook niet? Dit was mijn laatste zomercolumn. Wie mijn avonturen als Amsterdamse immigrant in 't Gooi verder wil volgen, kan mij volgen via Instagram: @voor_het_spoor.
Paul