'Oude clubhuis goede buffer tegen lawaai'

Vervolg voorpagina

De buurman van Gooische is niet blij met de sloop van het oude clubhuis. Dat vormt namelijk een goede buffer tegen het lawaai vanaf de sportvelden.

Het nieuwe clubhuis komt midden in het complex te staan. Straks komt een van de velden op een afstand van drie meter van de woning te liggen. Dat zal de overlast flink vergroten.
Intussen is ook een omgevingsvergunning verleend voor de sloop van het oude clubhuis en de bouw van het nieuwe en de verlegging van de velden. Daar heeft de buurman ook bezwaar tegen gemaakt.

Om te voorkomen dat er een onomkeerbare situatie ontstaat, vroeg de buurman om schorsing. Maar nu er voorlopig niets gaat gebeuren, is er geen sprake van een urgente situatie. De Raad zal daarom het schorsingsverzoek hoogstwaarschijnlijk afwijzen.
Daar komt bij dat de gemeente de bezwaren tegen de verleende vergunning ook pas zal behandelen als de Raad het bestemmingsplan definitief heeft beoordeeld. Dat zal waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar het geval zijn.

Adrie van der Wel


Veel focus op verwoesten woekerplant

BUSSUM Er wordt met extra aandacht gekeken naar gebieden waar de 'onverwoestbare' woekerplant de Japanse duizendknoop schade toe kan brengen. Dat stelt het gemeentebestuur na vragen van Hart voor BNM.

Het gaat om plekken waar de snel groeiende plant meteen schade aan gebouwen kan veroorzaken. Daar worden meerdere bestrijdingsmethoden toegepast. Het gaat om onder meer het Muider Muizenfort waar frequenter wordt gemaaid en Landgoed Nieuw Cruysbergen (MOB-complex) waar naast het maaien en afvoeren ook wordt afgegraven en gezeefd.

Het moet er al met al voor zorgen dat de Japanse duizendknoop wordt teruggedrongen. En dat is niet makkelijk: er wordt vier jaar lang met extra aandacht aan gewerkt. Na twee jaar wordt gekeken of de methodes succes hebben.