Bussumer (14) opgepakt voor brand vestingwal

bussum Een 14-jarige jongen uit Bussum is maandag opgepakt voor de brand van vrijdagmiddag op de vestingwal aan het Adriaan Dortsmanplein - bij het Vestingmuseum - in Naarden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vrijdag rond 16.15 uur kreeg de politie de melding dat een stuk gras van de vestingwal in brand was gestoken door een groepje kinderen. Toen de politie en brandweer ter plaatse waren stond al een groot stuk gras in brand en greep het vuur razendsnel om zich heen. Omdat de locatie moeilijk te bereiken was met blusmiddelen, had de brandweer de grootste moeite om de schade te beperken. Uiteindelijk bluste de brandweer de brand, die 3500 vierkante meter natuur gekost heeft.
Politieonderzoek leidde naar de jongen uit Bussum. De politie vraagt getuigen om zich te melden. "Dankzij enkele getuigen hebben we een aantal personen kunnen achterhalen die mogelijk met de brand te maken hebben, maar hun rol is onduidelijk en nog in onderzoek."


Dollemansrit op Ceintuurbaan

BUSSUM Een ware dollemansrit afgelopen week op de Ceintuurbaan. Een 21-jarige Bussumer ramde daar twee lantaarnpalen, een paar stenen paaltjes en een geparkeerde auto.

Het ongeluk gebeurde rond half één 's nachts op het kruispunt met de Irisstraat. Buurtbewoners hoorden het kabaal van het ongeluk en belden het alarmnummer.

De bestuurder van de auto raakte door het ongeluk gewond en moest met de ambulance naar het ziekenhuis. Zijn auto en de geparkeerde auto raakten zwaar beschadigd en moesten door een berger worden opgehaald. Waardoor het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht. De man had geen alcohol op.