OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Fotoboek van Barcelona

Nu overstromen toeristen deze stad. Dit boek, 'Reencontrar Barcelona' in het Spaans en 'Rediscovering Barcelona' in het Engels, toont de stad omstreeks 1900 en in 1985. In 1900 was Gaudí al bezig met La Sagrada Familia en met Park Güell. Samen met het Palacio de la Música behoren ze tot de meest bezochte bijzondere bouwwerken.

Dit exclusieve fotoboek bevat de beschrijving van de historie en van de stad anno 1985. Bevat diverse liedjes en gedichten in het Catalaans. In het hart van het boek 72 zwart-wit en sepia foto's van oud-Barcelona en 113 foto's in kleur, gemaakt begin jaren 80 door Tony Catany. Alle teksten en fototoelichtingen in twee talen. Het gebonden boek (30 bij 30 cm), 267 pagina's, zit in een kartonnen cassette. Lichte gebruikssporen. Lunwerg Editories. S.A. gaf het boek in 1986 ook. Afgebeeld: Glas-in-staal plafond in Palacio de la Música (1908).

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 18. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.